12.7.13

Δύο συλλήψεις για τρομοκρατία στη Θεσσαλονίκη

Δύο 30χρονοι, που σύμφωνα με την Αστυνομία θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», συνελήφθησαν χθές βράδυ στην Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Όπως έγινε γνωστό, οι δύο συλληφθέντες, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν για τις τελευταίες επιθέσεις που εντάσσονται, σύμφωνα με ανακοινώσεις ανάληψης ευθύνης, στο γενικευμένο «σχέδιο Φοίνικας».
Συγκεκριμένα, εξετάζονται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη στις 7/6/2013, στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12/6/13 και την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος όμως ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, στο κέντρο διανομής των ΕΛ-ΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.
Η τελευταία ενέργεια εστίασε τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Θεσσαλονίκη, αφού ο φάκελος είχε σταλεί από εκεί.
Μεγάλη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρείται κρησφύγετο της οργάνωσης.
Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα αναρτήθηκε στον ιστότοπο «indymedia», ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου αναλαμβάνει η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF)- Κομάντο Mauricio Morales».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο σχέδιο Φοίνικας και πρόκειται για την «τέταρτη πράξη του σχεδίου». Εκτός από τις τρεις παραπάνω ενέργειες στην Ελλάδα, η FAI-IRF, έχει αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο Sheraton στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 26/6/2013

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου