6.7.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Η Τ. Α. καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά το «μάρμαρο»!!!

 Τώρα επιχειρείται η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Δήλωση Σταμάτη Μπεχράκη  Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά το «μάρμαρο», καθώς τώρα επιχειρείται η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
 Ανεξάρτητα από το πως χρησιμοποιείται  από ορισμένους δημάρχους,η δημοτική αστυνομία μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ανάμεσα στα καθήκοντα που μπορεί να υλοποιεί είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων. Επίσης με την παρουσία της, ως υπηρεσία του δήμου, σε δημόσιους κοινωνικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
Σαν Δίκτυο Ενεργών Πολιτών πιστεύουμε ότι πρέπει να εμποδίσουμε τον νέο  αιφνιδιασμό, με την οριζόντια  «μέθοδο ΕΡΤ» . Να προσθέσουμε ότι ουδέποτε είχε συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την κυβέρνηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, πράγμα που δείχνει την προχειρότητα εφαρμογής του μέτρου. Το λάθος "φάρμακο" συνεχίζει να δίνεται στην ελληνική κοινωνία, από τις ακολουθούμενες μνημονιακές και αδιέξοδες πολιτικές .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου