4.7.13

Αίγυπτος: Ο στρατός έκλεισε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς , συνελήφθησαν υπάλληλοι

Οι καθοδηγούμενες από τον αιγυπτιακό στρατό αρχές προέβησαν, την Τετάρτη, στο κλείσιμο τριών τηλεοπτικών σταθμών που πρόσκεινται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την παράταξη στην οποία ανήκει ο αποπεμφθείς πρόεδρος Μόρσι. Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στα γραφεία του ειδησεογραφικού σταθμού Αλ-Τζαζίρα, ενώ συνελήφθησαν τουλάχιστον 5 δημοσιογράφοι. 
 Τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι. Παράλληλα εργαζόμενοι στο αλ Τζαζίρα Μομπάσερ Μισρ, ένα δίκτυο που ανήκει μια θυγατρική του τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα του Κατάρ, συνελήφθησαν μετά την μετάδοση από το σταθμό του μηνύματος του Μόρσι.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Egypt25, ο οποίος πρόσκειται στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αναγκάστηκε να σταματήσει τη μετάδοσή και ανώτατα στελέχη συνελήφθησαν λίγο αργότερα, όταν ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ανακοίνωσε ένα σχέδιο για μια νέα πολιτική μετάβαση, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων, ΜΕΝΑ. Οι αρχές έκλεισαν επίσης δύο ακόμα τηλεοπτικούς σταθμούς, τους αλ-Χαφίζ και αλ-Νας, δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγές ασφαλείας.

Τέσσερις νεκροί σε συγκρούσεις 

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν μεταξύ των υποστηρικτών του Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ματρούχ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου στο Reuters, οι νεκροί ήταν υποστηρικτές του Μόρσι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου