11.7.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Σχεδιάζεται Σύνοδος Κορυφής στην Καλαμάτα

Από τις αρχές του επόμενου χρόνου η Ελλάδα θα είναι στην προεδρία (του Συμβουλίου) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Επί έξι μήνες, η Αθήνα θα είναι στο ευρωπαϊκό (αλλά και διεθνές) επίκεντρο και θα συγκεντρώνει διεθνή προσοχή. Είναι η πέμπτη φορά που η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ένταξη της σε αυτήν το 1981 (1983, 1988, 1994, 2003).
Η πέμπτη προεδρία, όμως, θα βρει τη χώρα, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε κρίσιμη καμπή, καθώς η πολιτική των μνημονίων δημιουργεί όλο και περισσότερα αδιέξοδα.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», το συγκεκριμένο διάστημα θα αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετικό για την περιοχή της Μεσσηνίας. Κι αυτό, γιατί γίνονται σοβαρές προσπάθειες από την πλευρά του Μαξίμου και του πρωθυπουργού ειδικότερα, μία από τις Συνόδους Κορυφής να διεξαχθεί στο νομό μας. Ακόμα δεν υπάρχει οριστική απόφαση, αλλά, αν οριστικοποιηθεί, για κάποιες ημέρες η  Μεσσηνία θα «γεμίσει» υπουργούς Εξωτερικών!
Ο τόπος που θα λάβει χώρα η Σύνοδος αναζητείται. Μπορεί να είναι η Καλαμάτα, αλλά και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες δομές για μια τόσο σημαντική πολιτική εκδήλωση.

πηγή:tharrosnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου