1.7.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Σύσκεψη για έργα του Δήμου Μεσσήνης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας» του Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, του Αντιδημάρχου Μεσσήνης Γεωργίου Στραβόλαιμου, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σταύρου Παπαχρήστου, του Δ/ντή της Κτηματικής Υπηρεσίας Γεωργίου Βλάχου και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας, του Δήμου Μεσσήνης και του Λιμενικού Ταμείου.
 Μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκαν:
  1. «Αντιδιαβρωτική προστασία Δ.Ε Αίπειας». Κατατίθεται άμεσα φάκελος Μ.Π.Ε (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) στην υπηρεσία ΕΥΠΕ  του ΥΠΕΚΑ για έκδοση ΕΠΟ (Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων), προκειμένου να προχωρήσει η εκπόνηση οριστικής μελέτης του έργου.
  2. «Εξομοίωση ζώνης λιμένος προβλήτας Πεταλιδίου». Συζητήθηκαν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της εξομοίωσης ζώνης λιμένος προβλήτας Πεταλιδίου. Αποφασίσθηκε η παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών για να εκδοθεί η οριστική έγκριση της εξομοίωσης που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση των έργων.
  3. «Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας Παμίσου από Βαλύρα μέχρι εκβολές Ν. Μεσσηνίας». Μετά την έκδοση της ΠΠΕΑ (Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης) για το ανωτέρω έργο συζητήθηκαν οι διαδικασίες εκπόνησης ΜΠΕ.
Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κλείνοντας τόνισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με όλους τους δήμους, με σκοπό την καλύτερη ιεράρχηση και εκτέλεση των έργων.
Ειδικότερα, για τα παραπάνω έργα ανέφερε ότι είναι αρκετά σημαντικά για την αντιδιαβρωτική και αντιπλημμυρική προστασία των αντίστοιχων περιοχών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου