20.7.13

Κύκλωμα εξαπατούσε συστηματικά ελαιοπαραγωγούς

Ένας 39χρονος, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε συστηματικά επιχειρηματίες, κυρίως ελαιοπαραγωγούς, συνελήφθη στα 'Ανω Λιόσια, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου και Ζεφυρίου, παρατηρήθηκε έξαρση περιπτώσεων απάτης σε βάρος κυρίως επιχειρηματιών - ελαιοπαραγωγών.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άγνωστος επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματα, τα οποία προσέγγιζε μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και προέβαινε σε προφορική συμφωνία για αγορά ελαιολάδου. Ακολούθως καθόριζαν σημείο συνάντησης με τα υποψήφια θύματα στις περιοχές Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου και Ζεφυρίου, όπου τους ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι συστήνονταν ως συγγενικά πρόσωπα του υποτιθέμενου αγοραστή.

Στη συνέχεια ,οδηγούσαν τα θύματα σε αποθήκες, προκειμένου να εναποθέσουν το εμπόρευμα και χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα αφαιρούσαν το εμπόρευμα, χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.

Σε τρεις περιπτώσεις που οι παθόντες αντιλήφθηκαν την σε βάρος τους απάτη και προσπάθησαν να αντιδράσουν, οι δράστες χρησιμοποίησαν σωματική βία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργάνωση εμπλέκεται σε οκτώ υποθέσεις απάτης αγοράς ελαιολάδου, σε δύο υποθέσεις απάτης αγοράς επίπλων, σε δύο ληστείες με το πρόσχημα της αγοράς ελαιολάδου και σε μία ληστεία από την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, από άτομο στο οποίο θα πουλούσαν ξαπλώστρες.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων εμπορευμάτων εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ περίπου. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου