20.7.13

«Ο Μπέζος και οι συνεργάτες του βγάζουν ασπροπρόσωπη τη Κυβέρνηση και το Σαμαρά στη Μεσσηνία»

Γράφει  ο Κάλχας



Με αφορμή τη παραλαβή των πέντε νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης τη προσεχή Δευτέρα από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και σερφάροντας στη Blogοσφαιρα διαπίστωσα ότι πολλά αθηναϊκά blogs περνούν την ανωτέρω είδηση σωστά μεν, την ερμηνεύουν λάθος δε και θεώρησα χρήσιμο και σκόπιμο  να αποκαταστήσω λίγο τα πράγματα.



Γράφουν λοιπόν κάποια blogs για το Νοσοκομείο Καλαμάτας:



 «Άλλα νοσοκομεία κλείνουν, της Καλαμάτας εκσυγχρονίζεται»



για να συνεχίσουν με τον υπότιτλο



«Λέτε να είναι σύμπτωση ότι από εκεί κατάγεται ο Σαμαράς?»



Επειδή λοιπόν παρακολουθώ πολύ  καιρό τώρα, τα δρώμενα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και έχω άποψη πρέπει να δηλώσω ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και ότι κακώς αδικείται ο Πρωθυπουργός για μεροληπτική στάση λόγω καταγωγής στο θέμα της Υγείας. 
Φθηνό επιχείρημα για να το χρησιμοποιούν κάποιοι.



Η αλήθεια είναι κάπως διαφορετική.



Το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι γνωστό πανελλαδικά πια, ότι παρουσιάζει μια δυναμική και μάλιστα σε καιρό κρίσης, που πολλές φορές συνοδεύεται και από τιμητικές διακρίσεις, όπως για παράδειγμα πρόσφατα-πριν λίγες ημέρες δηλαδή στο  4ο συνέδριο PHARMA & HEALTH CONFERENSE  2013  που κλήθηκε «ως το νοσοκομείο πρωταθλητής στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ» να παρουσιάσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του. Αλλά και σε άλλες δράσεις  όπως 4 νέα τμήματα (ΜΕΘ-Μονάδα Εμφραγμάτων-Αιμοδυναμικό Εργαστήριο-Ψυχιατρική Κλινική)-νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός- καινοτόμα έργα ενεργειακής εξοικονόμησης-σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στην Α΄θμια Φροντίδα Υγείας κ.ά.



Συνεπώς αλλού θα πρέπει να αναζητήσουν  το μυστικό της επιτυχίας και όχι να εμπλέκουν τον  Πρωθυπουργό  σε τέτοια παιχνιδάκια και μικροσκοπιμότητες.



Τώρα το που; Ας  ρωτήσουν καλύτερα μία έγκυρη πηγή πληροφόρησης: το προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας και την κοινωνία της Μεσσηνίας.





Υ.Γ 



Ά μη ξεχάσω: 
είδα σήμερα στο internet  το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας REAL NEWS που κυκλοφορεί αύριο Κυριακή και συγκεκριμένα στο ένθετο REAL PLANET ότι φιλοξενείται το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως το πρώτο «πράσινο» Νοσοκομείο της χώρας εξοικονομώντας πόρους και μειώνοντας τους ρύπους.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γράφει………..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου