1.7.13

“Η Μεσσηνία τίμησε τον Μιχαήλ Στασινόπουλο»

Σε εκδήλωση της σχολής πληροφορικής  «Αλγόριθμος» στο Καφέ Σινέ στη Καλαμάτα. Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεσσήνιο  Μιχαήλ Στασινόπουλο , πρώτο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τη μεταπολίτευση, ακαδημαϊκό και δικαστή πραγματοποίησε η σχολή πληροφορικής «Αλγόριθμος» με τη παρουσία του Ιδρύματος Διοικητικού Δικαίου Μιχαήλ Στασινοπούλου, στη Καλαμάτα στον υπαίθριο χώρο του Καφέ Σινέ το Σάββατο 29 Ιουνίου. 
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν για τον Μιχαήλ Στασινόπουλο ο πρόεδρος του Ιδρύματος και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και ο πρώην υπουργός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κΠροκόπης Παυλόπουλος. Εν συνεχεία προβλήθηκε ντοκιμαντερ σε ψηφιακή μορφή, παραγωγής  ομάδας μαθητών από τη Μεσσήνη της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» βασισμένο σε βιβλίο του γυμνασιάρχη κ Γεωργίου Κούβελα. 
Ακολούθησε η απονομή βραβείων με χρηματικό έπαθλο σε μαθητές από τη Μεσσήνη που διακρίθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 σε διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας για τον Μιχαήλ Στασινόπουλο. Οι μαθητές που βραβεύθηκαν ήταν οι: Πηνελόπη Γκιούλου, η Αγγελική Λουκάκου και η Αφροδίτη Ρούτση.  
Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον κΠαναγιωτόπουλο, τη κυρία Στασινοπούλου κόρη του αείμνηστου Μιχαήλ Στασινοπούλου και τον κύριο Παυλόπουλο. 
Ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης κλείνοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στη δημιουργία ομάδας μαθητών από τη Μεσσήνη και το Πολιτιστικό Σύλλογο της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας η οποία θα αναλάβει για τα επόμενα χρόνια τη ψηφιοποίηση μεγάλου μέρους από το συγγραφικό έργο του Μιχαήλ Στασινοπούλου.
Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο  Θεόδωρος Μπρεδήμας,ο Νίκος Φωτέας, δημοτικοί σύμβουλοι, η Βίκυ και ο Ανδρέας Καρέλιας, ο πρόεδρος του  Παντείου Πανεπιστημίου κ.Κούρτης, ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός  και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Πολύτιμη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η προσφορά των ιδιοκτητών του Καφέ Σινέ Βαγέλη και Θανάση Αναγνωσταρά, του Σωτήρη Θεοδωρόπουλου και Γιάννη Λαγογιάννη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου