25.7.13

Ο ύμνος των Ναζί στο «συσσίτιο μόνο για Έλληνες» !!! ΒΙΝΤΕΟ


Μία ελληνική έκδοση του ναζιστικού ύμνου, δημιουργία του Horst Wessel, επέλεξε η Χρυσή Αυγή ως μουσική υπόκρουση κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων και ρουχισμού την οποία διοργάνωσε αποκλειστικά για Έλληνες έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης.
Όπως καταγράφει ρεπορτάζ του EnetEnglish, όση ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος στεκόταν στην ουρά για να λάβει τρόφιμα και ρούχα, από την ηχητική εγκατάσταση της εκδήλωσης αναπαραγόταν μία ελληνική έκδοση του ναζιστικού ύμνου του Horst Wessel. 
Η ίδια η Χρυσή Αυγή ανάρτησε στην ιστοσελίδα της βίντεο με στιγμιότυπα από τη διοργάνωση, το οποίο αποκαλύπτει την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου ηχητικού.

Η πρωτότυπη εκδοχή του τραγουδιού είναι απαγορευμένη στη Γερμανία, καθώς αποτελούσε τον επίσημο ύμνο του ναζιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ την περίοδο 1930 – 45.


Όπως φαίνεται στο προπαγανδιστικό βίντεο που ακολουθεί, η Χρυσή Αυγή έχει προσαρμόσει ελληνικούς στίχους στο τραγούδι του Horst Wessel, τον ύμνο του ναζισμού.
Η Χρυσή Αυγή είχε σχεδιάσει να διοργανώσει το συσσίτιο στην πλατεία Αττικής, κάτι που απαγόρευσαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, εν μέσω αντιδράσεων για τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Τελικά το συσσίτιο έγινε δίπλα από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης, όπως αποδεικνύεται, με σαφείς παραπομπές στον Χίτλερ. 
Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία αρκείται να αυτοπροσδιορίζεται ως ελληνικό εθνικιστικό κόμμα, απείχε από τη ψήφιση διεθνούς συμφωνίας για τα θύματα του ναζισμού η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη, οπότε και συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Newsroom Enet
Seleo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου