11.7.13

ΜΕΘΩΝΗ - Επετειακή εκδήλωση για την Κύπρο

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013, στις 21:30 ο Χορευτικός Όμιλος του Πανεπιστημίου Κύπρου θα παρουσιάσει ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα με Δημοτικούς Χορούς και Τραγούδια της Κύπρου, στην Τάφρο στη Μεθώνη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Κυπριακή Πρεσβεία- Σπίτι της Κύπρου.

Με αφορμή την 39η επέτειο από τη βάναυση Τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη έκτοτε κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη σύληση και καταστροφή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και τη βίαιη δημογραφική αλλοίωση με δεκάδες χιλιάδες Τούρκους εποίκους, η συγκεκριμένη βραδιά θα είναι βραδιά αφύπνισης και μνήμης, Είκοσι δύο χορευτές, χορεύτριες και μουσικοί με επικεφαλής τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, θα πλημμυρίσουν με μελωδίες της πατρίδας τους το χώρο της Τάφρου, στο Κάστρο της Μεθώνης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πύλου-Νέστορος «Βραδιές Πολιτισμού 2013» και  είναι αφιερωμένη στα θύματα της Τουρκικής εισβολής, πεσόντες, αγνοουμένους και πρόσφυγες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου