2.7.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Συνέδριο για την ηλεκτρική ενέργεια !

Την πρόταση για τη διοργάνωση συνεδρίου πανελλήνιας εμβέλειας, με τον προσωρινό τίτλο «Παρελθόν, παρόν και μέλλον του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα», κατέθεσε προς το Δήμαρχο Καλαμάτας ο Πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΗ, Δημήτρης Μανιατάκης. 
Η πρόταση κατετέθη κατά τη διάρκεια συναντήσεως χθες, στο Δημαρχείο, το οποίο ο κ. Μανιατάκης επεσκέφθη συνοδευόμενος από τα στελέχη της ΔΕΗ Παναγιώτη Μαυροειδή και Ελένη Νταϊροπούλου, καθώς και από το Διευθυντή Τύπου και ΜΜΕ της Επιχείρησης Κίμωνα Στεριώτη.
 Ο Δήμαρχος Καλαμάτας απεδέχθη την πρόταση και δήλωσε πως ο Δήμος θα παράσχει την αιγίδα του και κάθε δυνατή υποστήριξη, για την επιτυχή διοργάνωση αυτού του συνεδρίου. 
Οι εργασίες του προγραμματίζεται να διεξαχθούν τον προσεχή Νοέμβριο και, στο πλαίσιό του, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων από την ιστορία του Ηλεκτρισμού, με τα πρώτα εργοστάσια της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, του Κερατσινίου κ.ά. κατά την προπολεμική περίοδο και με τα πρώτα μεγάλα έργα της ΔΕΗ μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Κύριος χορηγός θα είναι η ΔΕΗ, ενώ αναμένεται να μιλήσει ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, αρμόδιος για την Ενέργεια, Ασημάκης Παπαγεωργίου, σχετικά με τις μεγάλες προκλήσεις για την εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Ως καταλληλότερος χώρος διεξαγωγής των εργασιών του συνεδρίου προκρίνεται η κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, ένα βιομηχανικό κτήριο όπου στεγαζόταν η τοπική Ηλεκτρική Εταιρεία στο παρελθόν. Επίσης, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και το Πνευματικό Κέντρο, για την έκθεση σχετικά με την ιστορία του Ηλεκτρισμού στην Ελλάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου