13.7.13

Εντόπισαν τον δολοφόνο της Μονεμβασιάς !

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, δυο υποθέσεις ανθρωποκτονιών ηλικιωμένων γυναικών, οι οποίες είχαν διαπραχθεί το Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας.
Δράστης είναι ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (12-7-2013) το βράδυ, στους Μολάους Λακωνίας και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, της ληστείας, καθώς και της παράβασης της Νομοθεσιάς για τους Αλλοδαπούς και τα όπλα, ενώ κατά τη διάρκεια της εξέτασης του ομολόγησε τις πράξεις του.
Οι δυο υποθέσεις διερευνήθηκαν αναλυτικά από τις αστυνομικές Αρχές και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και διασταύρωση των στοιχείων, που συλλέχθηκαν μεθοδικά από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος είναι ο δράστης των δυο ανθρωποκτονιών .
Την πρώτη ανθρωποκτονία τη διέπραξε ο 22χρονος την 15-2-2013, με θύμα μια 70χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στον Άγιο Δημήτριο Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. Τη δεύτερη ανθρωποκτονία τη διέπραξε την 22-6-2013, με θύμα μια 82χρονη ημεδαπή, η οποία είχε βρεθεί νεκρή εντός της οικίας της, στην περιοχή «Κεραμωτή» της Αγγελώνας Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, έχοντας τραύμα στο λαιμό από αιχμηρό αντικείμενο. (Σχετικό το από 22-6-2013 Δελτίο Τύπου)
Όπως επίσης προέκυψε, κίνητρο του 22χρονου και στις δύο περιπτώσεις, ήταν η ληστεία, καθώς και από τις δύο οικίες είχε αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 22χρονος, την 10-1-2013 το απόγευμα, στη θέση «Σιδεριάς» του Αγίου Δημητρίου Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, σε ποιμνιοστάσιο 80χρονου ημεδαπού, τραυμάτισε αυτόν με τη χρήση σωματικής βίας και του αφαίρεσε χρήματα και τα κλειδιά του οχήματος του.
Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική του δράση, είχε αποσπάσει από τα θύματα χρήματα και κοσμήματα, που η αξία τους ξεπερνά τις -2.000- ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, χθες το απόγευμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα, που είχε αφαιρέσει από την οικία της 82χρονης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής του στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου