2.7.13

Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

  • Συγκεντρώνει αυξημένο ενδιαφέρον
  • Το επισκέφθηκε τμήμα της Σχολής Ικάρων
Αυξημένη επισκεψιμότητα καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας, ένα Μουσείο που από την εποχή της δημιουργίας του είναι ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών, κατοίκων της Καλαμάτας και φιλοξενουμένων. 
Το Στρατιωτικό Μουσείο αναφέρεται στην περίοδο των Εθνικών Αγώνων από το 1821 και εντεύθεν, ενώ περιλαμβάνει και ειδικό βιβλίο όπου έχουν καταγραφεί τα ονόματα χιλιάδων Μεσσηνίων που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. 
Πέρα από τα σπουδαία εκθέματά του, δηλαδή, που εκτίθενται με κατάλληλο τρόπο, το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας παρουσιάζει ενδιαφέρον σχεδόν για κάθε οικογένεια της Μεσσηνίας.
 
 
Μεταξύ των επισκεπτών του συγκαταλέγονται οι μαθητές πολλών σχολείων, και μάλιστα πέραν της Μεσσηνίας, ενώ κατά την τελευταία περίοδο το επισκέπτονται πολλοί ομογενείς από την Αυστραλία, όπως και ξένοι επισκέπτες, ιδίως από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ
Την Κυριακή 30 Ιουνίου, επισκέφθηκε το Μουσείο ένα τμήμα 25 μαθητών της Σχολής Ικάρων με τον επιτηρητή τους και με επικεφαλής το Διοικητή της 120 ΠΕΑ σμήναρχο (Ι) Γρηγόρη Δημακογιάννη. Τους ξενάγησε η διευθύντρια του Μουσείου ανθυπολοχαγός Θεοδώρα Σπανού και το προσωπικό. Φυσικά, τους μέλλοντες πιλότους εντυπωσίασε το αεροσκάφος F-5 που φιλοξενείται στον αύλειο χώρο, δεδομένου ότι υπάρχουν εκθέματα και σε υπαίθρια έκθεση.
 
 

Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας βρίσκεται κοντά στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου 10, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 27210 21219 και λειτουργεί από την Τρίτη έως το Σάββατο μεταξύ 9.00 και 14.00, το απόγευμα της Τετάρτης από τις 18.00 έως τις 20.00 και την Κυριακή μεταξύ 11.00 και 14.00. 
Είναι κλειστό τη Δευτέρα. 
Σημειώνεται πως δεν υπάρχει εισιτήριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου