3.7.13

Costa Navarino-O Γ. Μπαρτζώκας… καλεσμένος του Μπρεντ Πέτγουεϊ

Ελάχιστες ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Μπρεντ Πέτγουεϊ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο προπονητής των Ερυθρόλευκων κ. Γιώργος Μπαρτζώκας… πρωτοτυπεί, καθώς αντί να περιμένει τον Αμερικανό στο ΣΕΦ, θα μεταβεί στη Μεσσηνία για να τον συναντήσει.

Ο 48χρονος «κόουτς της χρονιάς» στην εφετινή Ευρωλίγκα θα είναι ο πρώτος καλεσμένος στο καμπ «Brent Petway & Friends», που διοργανώνει ο εκρηκτικός φόργουορντ στο ξενοδοχείο «Costa Navarino» (8-12 Ιουλίου 2013), θα μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά του μπάσκετ και θα μοιραστεί τις εμπειρίες του από τον ευρωπαϊκό θρίαμβο του Ολυμπιακού.


Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Ολυμπιακού:

-Κύριε  Μπαρτζώκα, πόσο σημαντικά θεωρείτε πως είναι τα καλοκαιρινά camp για την εξέλιξη των παιδιών στο αγαπημένο τους άθλημα;

«Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος κατά την οποία όχι μόνο τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα, αλλά και οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά για να βελτιώσουν κομμάτια του παιχνιδιού τους. Σε αντιστοιχία είναι θεωρώ κάτι ανάλογο με το σχολείο και τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν για κάποιο διάστημα τα παιδιά έχουν την ικανότητα να συνδυάσουν τη ξεκούραση, ύστερα από μια κοπιαστική χρόνια, με τη μάθηση τότε θα έχουν πετύχει έναν τέλειο συνδυασμό. Έτσι και στο μπάσκετ αν μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές με συλλογή νέων πληροφοριών και γνώσεων για το άθλημα θα έχουν σημαντικό κέρδος»

-Κυρίως τι πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες;

«Είναι μεγάλο το φάσμα των ηλικιών από 6 έως 16 ετών. Στις πρώτες ηλικίες, μέχρι τα 12 χρόνια, εκείνο που πρέπει να πετύχουμε εμείς οι προπονητές είναι να χαρούν, να διασκεδάσουν και τελικά να αγαπήσουν τα παιδιά το άθλημα. Μετά πρέπει να τα βοηθήσουμε ώστε να βάλουν το ένστικτο τους στο παιχνίδι, να μάθουν να ακολουθούν τους κανόνες και να πειθαρχούν στην ομάδα, χωρίς όμως να χάνουν τη χαρά και την αγάπη τους για το παιχνίδι».

-Το πρόγραμμα της Costa Navarino θα έχει την ιδιαιτερότητα να λάβουν μέρος και φίλοι του αθλήματος από μεγαλύτερες ηλικίες. Οι γονείς δηλαδή των παιδιών ή όποιοι άλλοι αγαπούν το μπάσκετ και θελήσουν να συμμετάσχουν στο «Brent Petway & Friends». Εκτός από τη διασκέδαση τους, πόσο σημαντικό θεωρείτε πως είναι να γνωρίζουν καλύτερα το άθλημα που παρακολουθούν αλλά και να αθληθούν;

«Καθότι οι περισσότεροι θα είναι γονείς, πιστεύω πως το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν πως δεν πρέπει να πιέζουν τα παιδιά τους. Να αντιληφθούν επίσης ότι δεν πρέπει να νομίζουν πως η γνώμη τους είναι πιο σημαντική από εκείνη των προπονητών των παιδιών τους. Από εκεί και πέρα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ και ως φίλαθλοι να κατανοήσουν πως ορισμένα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ό,τι φαίνεται από έξω πως είναι. Έτσι θα είναι πιο ακριβοδίκαιοι και επιεικείς στις κρίσεις τους. Τέλος δεν χωρά αμφιβολία ότι η συμμετοχή τους στην άθληση είναι για όλους ωφέλιμη».

-Κόουτς θα συναντήσετε για πρώτη φορά τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα είναι παίκτης της ομάδας σας. Θα τον βάλετε να προπονηθεί για να μάθει από την πρώτη συνάντηση σας τη φιλοσοφία σας ως προπονητή;

«Όχι βέβαια! Νομίζω ότι ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είναι ο πιο θεαματικός παίκτης που έχω δει στην Ευρώπη και πιστεύω πως εκείνες τις ημέρες πρέπει να απολαύσουμε το ταλέντο του. Ο Μπρεντ αγαπά το μπάσκετ και επειδή στόχος όλων μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα καλό είναι να τον αφήσουμε να προσφέρει θέαμα και μέρος από το ταλέντο του».

Στο πρόγραμμα «Brent Petway & Friends» στην Costa Navarino, μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ, από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, θα μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος, από τον Μπρεντ Πέτγουέι και από τους διάσημους καλεσμένους του.

Με δύο ξεχωριστά προγράμματα για όσους θέλουν να απολαύσουν το άθλημα κατά τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία The West in Resort, Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort, ένα basketcamp 5 ημερών αποκλειστικά για παιδιά το πρωί (10:00-15:00) και ένα ανοικτό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες το απόγευμα (17:30-20:00), μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν σε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με προπονήσεις, συζητήσεις και ειδικά tips εκμάθησης.
tovima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου