12.7.13

Ψηφίστηκε η απαγόρευση των τσιγάρων slim

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται η Επιτροπή Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωβουλής ψήφισε την Τετάρτη την απαγόρευση των τσιγάρων slim σε όλη την Ευρώπη ενώ επέβαλε νέους κανόνες για τη συσκευασία των τσιγάρων!
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή του Κοινοβουλίου πρότεινε να καταστεί υποχρεωτική η εικονογραφημένη προειδοποίηση για την υγεία που θα καλύπτει το 75% του πακέτου τσιγάρων, μπροστά και πίσω. Θα θες να καπνίσεις δηλαδή και θα το σκέφτεσαι καθώς το εικονίδιο θα κάνει μπαμ!

Επίσης, οι ευρωβουλευτές θέλουν επίσης να ρυθμίσουν τα διάσημα ηλεκτρονικά τσιγάρα και να απαγορέψουν τα τσιγάρα slim που έχουν ως στόχο τις νεαρές γυναίκες.

Η Ιρλανδή ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Nessa Childers δήλωσε ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μετά το «μαζικό λόμπινγκ» από τη βιομηχανία καπνού ενάντια στη νέα νομοθεσία.

«Είμαι χαρούμενη που σήμερα ψηφίσαμε εναντίον του αρνητικού λόμπινγκ της βιομηχανίας καπνού, που προσπάθησε να καθυστερήσει και να μπλοκάρει αυτή τη νομοθεσία», είπε.
Star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου