6.8.13

ΠΥΛΟΣ - «100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ»...

«100 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ» ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ,
ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Από την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 και για όλο τον Αύγουστο, οι επισκέπτες έχουν έναν ακόμα λόγο να επισκεφτούν την Πύλο και το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Στο κτήριο Μαιζώνος στο Νιόκαστρο της Πύλου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Μεσσήνιου Γιώργου Καλογερόπουλου «100 Φωτογραφίες Πριν».
Η φωτογραφική ματιά του κινηματογραφιστή με τη διεθνή διαδρομή Γιώργου Καλογερόπουλου μας ταξιδεύουν στη δεκαετία 1975-1985.

Μέσα από το 100 περίπου ασπρόμαυρα καρέ, παρακολουθούμε τη διαδρομή ζωής του καλλιτέχνη, στην ενότητα «Το ταξίδι», μεταφερόμαστε στα χρόνια διαμονής τους στην Αμερική, μέσω της ενότητας «Αμέρικα, Αμέρικα» αλλά πάντα επιστρέφουμε όπως κι ο ίδιος στην «Πατρίδα».

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με την ΛΗ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και με την υποστήριξη της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων φιλοξενούν την έκθεση «100 Φωτογραφίες Πριν» για όλο το μήνα Αύγουστο στο Νιόκαστρο της Πύλου. Η επιθυμία του καλλιτέχνη να παρουσιάσει τη δουλειά του στην «πατρίδα» του έγινε πραγματικότητα. ‘Έτσι, την Κυριακή 4 Αυγούστου έγιναν  τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη, της Προϊσταμένης της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κας Άννας-Βασιλικής Καραπαναγιώτου, του Γιώργου Καλογερόπουλου αλλά και της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κας Μαρίας Βλαζάκη Ανδρεαδάκη, η οποία τίμησε με τη συμμετοχή της την εκδήλωση.

Με φόντο το εντυπωσιακό Νιόκαστρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να γνωρίσουν μέσα από την κινηματογραφική ματιά του Γιώργου Καλογερόπουλου, τη Μεσσηνία, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70 και του ’80 και να νοσταλγήσουν εποχές που χάνονται.

Σας περιμένουμε όλους!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου