4.8.13

«ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1/8/2012-1/8/2013

Η φωτογραφική ομάδα «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ», ξεκίνησε από μια ιδέα δυο φίλων ερασιτεχνών φωτογράφων, του Πέτρου Φράγκου και του Τάσου Σπηλιωτόπουλου, που είχαν σκεφτεί να δημιουργήσουν μια δική τους ομάδα, μέσα από την οποία θα μεταλαμπάδευαν τις φωτογραφικές τους γνώσεις στους λάτρεις της φωτογραφίας που θα ήταν μέλη της ομάδας. 
Πήρε σάρκα και οστά την 1/8/2012, που είναι και η επίσημη ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας. Είναι άτυπη, που σημαίνει ότι δεν έχει καταστατικό, δεν έχει Διοικητικό Συμβούλιο, δεν έχει συνδρομές και δεν χρειάζεται η γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για να ιδρυθεί ένα σωματείο. Ωστόσο, έχει έναν κανονισμό λειτουργίας, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά.
   Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με πολλές δυσκολίες και ελλείψεις. 
Με προσωπικά έξοδα του κ. Σπηλιωτόπουλου, αγοράστηκαν κάποια πράγματα που θα διευκόλυναν τη λειτουργία της ομάδας (σετ για φωτογράφιση τύπου στυλ λάιφ, πίνακας για τη διδασκαλία κλπ) και έγινε μια κάποια μικρή οργάνωση. 
Μέσα σε αυτή την πρώτη περίοδο λειτουργίας της, κα-τάφερε να συγκεντρώσει έναν μικρό αριθμό μελών και να κάνει έτσι το ξεκίνημά της και τυπικά. Με προσωπικές ενέργειες του κ. Σπηλιωτόπουλου, ξεκίνησε και η διαφήμιση της φωτογραφικής ομάδας στην πόλη της Καλαμάτας, ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των μελών. Η ομάδα στεγάστηκε για ένα διάστημα στο βαγόνι της Αερολέσχης Καλαμάτας, επειδή ο κ. Σπηλιωτόπουλος ήταν τότε Γενικός Γραμματέας της Αερολέσχης και μετά τη λήξη της θητείας του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης, η ομάδα στεγάζεται στο βαγόνι του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ο ΕΥΚΛΗΣ», καθώς ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας του συλλόγου μέχρι σήμερα.
   Η φωτογραφική ομάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, συμμετείχε στη 2η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας με φωτογραφίες των μελών της σε σταντ που της παραχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας. 
Η Ανθοκομική Έκθεση είχε διάρκεια από 25/5-2/6/2013 και η παρουσία της φωτογραφικής ομάδας ήταν επιτυχής, καθώς έγινε σπουδαία προβολή της στους πολίτες της Καλαμάτας. 
Μετά την Ανθοκομική Έκθεση, συνεχίστηκαν τα μαθήματα μέχρι τα τέλη Ιουνίου και ξεκίνησε μια σειρά δραστηριοτήτων με εξορμήσεις για φωτογράφιση και πρακτική εξάσκηση όλων των μελών της ομάδας. Μέχρι στιγμής, σε όλη αυτή την πρώτη περίοδο λειτουργίας της ομάδας και παρά τις όποιες δυσκολίες, όλα πήγαν πολύ καλά και γίνονται ήδη προετοιμασίες για τη νέα περίοδο, που ξεκινάει το Σεπτέμβριο. 
Και τη νέα περίοδο, θα γίνουν πολλές προσπάθειες προβολής της ομάδας, με στόχο την προσέλκυση νέων μελών και την καλύτερη εσωτερική της οργάνωση με άρτια καταρτισμένο πρόγραμμα μαθημάτων και νέες δραστηριότητες.
   Παράλληλα, γίνεται ήδη προετοιμασία για την προβολή ενός αφιερώματος στην πρώτη Ελληνίδα φωτογράφο, την Έλλη Σουγιουλτζόγλου-Σεραϊδάρη, γνωστή ως Nelly, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1998 σε ηλικία 99 ετών, αφήνοντας ένα πλούσιο έργο πίσω της και μια παγκόσμια αναγνώριση. 
Είχε προηγηθεί την Άνοιξη, μια προβολή για το σπουδαίο φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα, που έφυγε από τη ζωή το 2012 σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα σπουδαίο έργο. 
Τέλος, οργανώθηκε μια γιορτή στις 3/8/2013 για το κλείσιμο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της ομάδας, η οποία ήταν επιτυχημένη και πλέον ξεκινάει η προετοιμασία του προγράμματος και των δραστηριοτήτων της ομάδας για τη νέα περίοδο. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον τοπικό τύπο της Καλαμάτας και τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την πολύτιμη βοήθειά τους στην προβολή της ομάδας μας και των δραστηριοτήτων της.

  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου