8.8.13

Λουκέτο ενός μήνα σε 26 καταστήματα για φορολογικές παραβάσεις

Λουκέτο ενός μήνα θα βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στα καταστήματα όταν διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις, καθώς και όταν παρεμποδίζεται η διενέργεια του φορολογικού ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με αφορμή τα κρούσματα βίας και απειλών από ιδιοκτήτες καταστημάτων που αντέδρασαν στον έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Σε πρώτη φάση λουκέτο εντός μήνα, για το λόγο αυτό, θα μπει σε 26 καταστήματα.

Όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία επειδή στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Σ.Δ.Ο.Ε. και τα Ειδικά Συνεργεία Ελέγχων των Δ.Ο.Υ. για την πάταξη της φοροδιαφυγής, έχουν παρατηρηθεί τελευταία έντονες αντιδράσεις φορολογουμένων, οι οποίες στοιχειοθετούν την ανωτέρω παράβαση, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη εκδώσει 12 σχετικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα ενός μηνός και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθούν 14 ακόμη όμοιες αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων σ' όλη την επικράτεια.

Οι διαδικασίες αυτές, εφόσον προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις, περιλαμβάνουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου. Έτσι η έκδοση των σχετικών πράξεων λαμβάνει χώρα τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την πραγματοποίηση της παράβασης διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου