27.8.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Συνέδριο Αιμοδοτών - 4 έως 6 Οκτωβρίου

Στην Καλαμάτα θα καταλήξει, στις 4 Οκτωβρίου, η 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα διεξαχθούν, επίσης, κατά το διάστημα 4 έως 6 Οκτωβρίου οι εργασίες της 26ης Αμφικτυονίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. Μάλιστα, οι εκδηλώσεις αυτές προβάλλονται και θα εξακολουθήσει η προβολή τους – μαζί και η προβολή της Καλαμάτας – μέσω τηλεοπτικών σποτ.
Σε σημερινή συνάντηση, συμφωνήθηκε η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων από το Δήμο Καλαμάτας, δεδομένης της μεγάλης σημασίας της εθελοντικής αιμοδοσίας, από την επιτυχία της οποίας εξαρτάται η επιβίωση και η υγεία χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα. Σήμερα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ο Λάμπρος Μπούκλης, σύμβουλος ποιότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ομοσπονδίας, καθώς και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, ο Παναγιώτης Στέφανος ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου και ο Κώστας Γυφτέας, στέλεχος του ξενοδοχείου της Καλαμάτας όπου θα διοργανωθεί η Αμφικτυονία.
Υπενθυμίζεται ότι για την προώθηση της αιμοδοσίας, οι κ. Μπούκλης και Πρωτόπαπας συζήτησαν πρόσφατα με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναμένεται να παρευρεθεί στην κήρυξη της έναρξης των εργασιών της 26ης Αμφικτυονίας στην Καλαμάτα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου