2.8.13

ΜΕΘΩΝΗ - Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, 20:00

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 θα γίνουν τα εγκαίνια  νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Μεθώνης, του νέου χώρου κόσμημα για το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Η Μεθώνη, πόλη με πλούσια πολιτιστική ιστορία, διατηρεί ακόμα και σήμερα τον παραδοσιακό της χαρακτήρα με τα καλντερίμια, τα διώροφα σπίτια και τις πλακόστρωτες ανθοστόλιστες αυλές. Οι αποθήκες του ΑΣΟ αποτελούσαν σημείο αναφοράς της πόλης, σηματοδοτώντας το γεωργικό της χαρακτήρα. 

Ο πρώην Δήμος Μεθώνης αξιολογώντας τη σημασία των δυο αυτών κτηρίων εκπόνησε μελέτη για την μετατροπή και δημιουργία σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου, η οποία και ολοκληρώθηκε από το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου ο χώρος θα υποδεχτεί και επίσημα δημότες, επισκέπτες και φίλους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να τελεστούν τα επίσημα εγκαίνια. Τη βραδιά θα επενδύσει μουσικά ο συνθέτης Θοδωρής Ξυδιάς. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί ο «Ύμνος της Μεθώνης» σε ποίηση Βασίλη Μοσκόβη.

Επίσης, από τις 3 έως και τις 13 Αυγούστου στο νέο πολυχώρο πολιτισμού της Μεθώνης θα φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πρόσωπα και εικόνες της Μεθώνης» από τα αρχεία του Τάκη Δεμοδού, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου