24.8.13

Δύο συλλήψεις για παγίδευση ΑΤΜ στην Τρίπολη



Δύο Ρουμάνοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τρίπολη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ ο 22χρονος κατηγορείται επιπλέον για κατοχή ναρκωτικών.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε μετά από διερεύνηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, αλλά και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση, διασταύρωση και αξιοποίηση στοιχείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, προχθές το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού αρχικά τοποθέτησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό σε Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), με σκοπό την «παγίδευση» χρημάτων, στη συνέχεια παρέμειναν σε κοντινό σημείο επιτηρώντας και αναμένοντας κάποιο άτομο να πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Ακολούθως, ένα άτομο προσπάθησε να κάνει συναλλαγή-ανάληψη χρημάτων από το μηχάνημα, όμως τα χρήματα «παγιδεύτηκαν» στον αυτοσχέδιο μηχανισμό, τον οποίο είχαν τοποθετήσει οι ανωτέρω στη θυρίδα εξαγωγής χρημάτων και θεωρώντας ότι η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, αποχώρησε.

Μετά την αποχώρηση του ατόμου-θύματος, οι δύο δράστες προσέγγισαν το Αυτόματο Τραπεζικό Μηχάνημα (Α.Τ.Μ.), προκειμένου αποσπάσουν χρηματικό ποσό το οποίο είχε «παγιδευτεί», ωστόσο συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου