22.8.13

Η επιστολή ΣΟΚ του πατέρα που πυροβόλησε την κόρη του

"Θα σκοτώσω την κόρη μου για να σ' εκδικηθώ που με άφησες. Με κατέστρεψες, μου πήρες τα μαγαζιά. Δεν σκοτώνω εσένα για να ζήσεις με τον πόνο της κόρης σου και να πεθάνεις μια ώρα νωρίτερα". 
Αυτά αναφέρει σε χειρόγραφο σημείωμα, που βρέθηκε στο σπίτι του, από αστυνομικούς, ο 47χρονος επιχειρηματίας από το Άργoς ο οποίος στις 12 Αυγούστου πυροβόλησε την κόρη του και ο ίδιος, στη συνέχεια, επεχείρησε να αυτοκτονήσει.

Το σημείωμά του έρχεται να δώσει απαντήσεις στα αυτονόητα ερωτηματικά που είχαν δημιουργηθεί μετά το τραγικό γεγονός: τι οδήγησε, δηλαδή, έναν πατέρα ο οποίος, λίγο πριν προβεί στην αποτρόπαια πράξη, έτρωγε σε εστιατόριο μαζί με την κόρη του σε εστιατόριο και στη συνέχεια, στο κέντρο της πόλης, την πυροβόλησε.

Ο 47χρονος στο σημείωμά του, το απευθύνεται προς την εν διαστάσει σύζυγό του με υβριστικές εκφράσεις, της επιρρίπτει ευθύνες για οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά και για το γεγονός ότι εκείνη είχε, εδώ και αρκετό καιρό, δεσμό με κάποιον κοινό τους φίλο. Στο σημείωμά του λοιπόν, ρίχνει όλη την ευθύνη για τη διάλυση της οικογένειά τους στην σύζυγό του και αναφέρει καθαρά ότι η απόφαση να σκοτώσει τη 17χρονη κόρη τους ήταν μόνο για εκδίκηση.

Σύμφωνα με όσο μνημονεύει στη μακροσκελή επιστολή του _και απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στην εν διαστάσει σύζυγό του_ επιδιώκει να την κάνει να αισθανθεί τύψεις και να υποφέρει από όσα θα συνέβαιναν στην κόρη της. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφέρει στο σημείωμα πως «σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της θα είναι καλύτερα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το άτυχο κορίτσι νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και μετά από χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ΚΑΤ ενώ ο 47χρονος επιχειρηματίας  υπέκυψε σήμερα το πρωί στα τραυματά του  στο Τζάνειο όπου νοσηλεύοταν

 tovima

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου