24.8.13

Εχετε ρυτίδες ;....Οι μαμάδες φταίνε !!!

Βλέπετε το πρόσωπό σας να γεμίζει λεπτές ρυτίδες; Μην τα βάζετε μόνο με τον εαυτό σας... 
Ευθύνη γι' αυτό φέρει και η μητέρα μας, αφού, σύμφωνα με επιστήμονες, κάθε μητέρα διαθέτει μια συγκεκριμένη ομάδα γονιδίων που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη γήρανση και την οποία κληροδοτεί στα παιδιά της.
Το φαινόμενο της γήρανσης, σύμφωνα με προγενέστερες έρευνες, επιταχύνεται στον ανθρώπινο οργανισμό όταν φθείρονται τα μιτοχόνδρια που είναι μικροσκοπικά «εργοστάσια» στα κύτταρα μας και τα οποία μετατρέπουν σε ενέργεια το φαγητό που τρώμε.
Τώρα, επιστήμονες από τη Σουηδία και τη Γερμανία διαπίστωσαν ότι η διαδικασία της γήρανσης καθορίζεται όχι μόνο από τις συσσωρευμένες βλάβες στο μιτοχονδριακό DNA κατά τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου αλλά και από κάθε γονιδιακή μετάλλαξη που κληρονομείται από την πλευρά της μητέρας.
Το DNA που καθορίζει το πώς αναπτύσσεται ο οργανισμός ενός ανθρώπου, και βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων, κληρονομείται και από τους δύο γονείς. Τα γονίδια στα μιτοχόνδρια είναι ξεχωριστά και κληρονομούνται μόνο από τη μητέρα.
Ο επικεφαλής των ερευνητών καθηγητής Νιλς Γκόραν Λάρσον, από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, ανέφερε στο Nature ότι το «μιτοχονδριακό DNA της μητέρας φαίνεται να επηρεάζει τη διαδικασία της γήρανσης μας. Αν κληρονομήσουμε μιτοχονδιακό DNA με μεταλλάξεις από τη μητέρα μας τότε θα γεράσουμε γρηγορότερα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου