4.8.13

Κινδυνεύουν σπίτια από μεγάλη φωτιά στον Κάβο Ισθμιων

Εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού καίει πευκοδάσος κι ελιές μέσα σε σπίτια, είναι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2.20 σήμερα το μεσημέρι στη θέση Πανόραμα, στον Κάβο Ισθμίων.

Πρόκειται ουσιαστικά για κατοικημένη περιοχή μέσα σε πευκοδάσος που απειλείται να καταστραφεί.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 20 επανδρωμένα οχήματα, βυτιοφόρα δήμων της περιοχής και ομάδες εθελοντών πολιτών κι επιχειρούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, περιορίζοντας το καταστροφικό της έργο, ενώ συμμετέχουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που συντονίζει ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν, ενώ οι δυνάμεις κατάσβεσης δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες, να περιορίσουν τη φωτιά όσο διαρκεί η ημέρα.

Να σημειώσουμε ότι φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Καλλιάνι Γορτυνίας βρίσκεται σε ύφεση κι επιχειρούν πυροσβέστες με 6 οχήματα να την ελέγξουν πλήρως.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου