5.8.13

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΘΩΝΗΣ

Παρουσία πλήθους κόσμου τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού Κέντρου της Μεθώνης, την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Η εκδήλωση είχε τα πάντα.

Αρχικά όπως συνηθίζεται σε κάθε νέο χώρο τελέστηκε αγιασμός από τον πατήρ Παναγιώτη Τσιριγώτη, Εφημέριο της Μεθώνης.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης καλωσόρισε τον κόσμο, κατοίκους και επισκέπτες, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η στιγμή για έναν αυτοδιοικητικό. Τα εγκαίνια του νέου αυτού πολυχώρου αποτελούν επιστέγασμα των προσπαθειών και του καθημερινού κόπου των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς βλέπουν να παίρνει σάρκα και οστά το όραμά τους. Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας αποτελεί μεγάλο στοίχημα και κύρια επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής αλλά και του Δημάρχου προσωπικά. Η δημιουργία τέτοιων χώρων όπως το Πολιτιστικό Κέντρο της Μεθώνης είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια και ενίσχυση πολιτιστικής παιδείας των τοπικών κοινωνιών. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύ καλή συνεργασία με την προηγούμενη δημοτική αρχή και τον κ. Ηρακλή Μιχελή, κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου έγινε ο διαγωνισμός δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου. Φυσικά η συμβολή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, της αρχιτέκτονος και των μηχανικών, συνέβαλαν στο τελικό αποτέλεσμα.

Την ανάγκη προώθησης και ανάδειξης του πολιτιστικού μας πλούτους τόνισε και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Τσαπόγας, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Από την πλευρά της η Περιφέρεια καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και όλους του εμπλεκομένους φορείς, προκειμένου να συμβάλλει στη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και να επιβραβεύσει κάθε νέα προσπάθεια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια, ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης κ. Ηρακλής Μιχελής, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του χώρου, καθώς πρόκειται για πρώην αποθήκες του ΑΣΟ, σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της Μεθώνης και το γεωργικό χαρακτήρα της περιοχής. Οι προσπάθειες για την επίτευξη του τελικού στόχου δεν ήταν εύκολες και χρειάστηκε να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια μέχρι να παραχωρηθεί ο χώρος και να μετατραπεί σε αυτό που είναι σήμερα και αδιαμφισβήτητα αποτελεί κόσμημα για τη Μεθώνη.

Το δεύτερο μέρος της βραδιάς περιλάμβανε μΙα μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία, με το συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά στο πιάνο και την Κατερίνα Κουρετζή στο τραγούδι. Μια ακόμα έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε ο «Ύμνος της Μεθώνης», σε ποίηση Βασίλη Μοσκόβη και μελοποίηση Θοδωρή Ξυδιά. «Μεθώνη αρχόντισσα κυρά, εσύ μου πήρες την καρδιά, εσύ την πήρες και στο κάστρο την κρύβεις. Θέλω να ‘ρθω σαν πειρατής ηλιοβασίλεμα νωρίς να σ’ αγκαλιάσω για τις τόσες αναμνήσεις» τραγούδησε η Κατερίνα Κουρετζή και το κοινό εξέφρασε τον ενθουσιασμό του με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πολύ μουσική και τον κόσμο να απολαμβάνει μια υπέροχη αυγουστιάτικη νύχτα υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών, στη σκιά του Κάστρου της Μεθώνης και με θέα τον υπέροχο νέο χώρο πολιτισμού.

Επισκέπτες, φίλοι, κάτοικοι της Μεθώνης, ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Μεθώνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης με τη συνεργασία του οποίου οργανώθηκε η εκδήλωση έδωσαν τα θερμά τους συγχαρητήρια και υποσχέθηκαν ότι θα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον καταπληκτικό αυτό χώρο, ο οποίος θα αποτελέσει εφαλτήριο καλλιτεχνικών δράσεων σε όλο το Δήμο Πύλου-Νέστορος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου