3.8.13

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-«Μαϊμού» γιατρός ζητούσε χρήματα από γυναίκες για χειρουργείο


giatros-maimoy
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη τουλάχιστον δύο (2) αγνώστων δραστών, οι οποίοι χθες το πρωί προσπάθησαν να εξαπατήσουν τρεις ημεδαπές ηλικίας 50, 74 και 50 ετών και ένα 40χρονο ημεδαπό, με το πρόσχημα σοβαρού τραυματισμού συγγενικού τους προσώπου, το οποίο νοσηλεύεται σε Νοσοκομείο των Αθηνών. Ειδικότερα χθες το πρωί και από ώρες 09.40΄έως και 10.10΄, ο ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στα ανωτέρω άτομα και τους είπε ότι είναι γιατρός Νοσοκομείου των Αθηνών, στο οποίο νοσηλεύεται συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως ο γιος τους ή αδελφός τους) μετά από σοβαρό ατύχημα, απαιτώντας την καταβολή διαφόρων χρηματικών ποσών προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.
Ακολούθως ο δράστης έδινε το ακουστικό του τηλεφώνου σε συνεργό του, ο οποίος προσποιούμενος ότι κλαίει και είναι ο τραυματισμένος συγγενής τους, ενθάρρυνε τους «οικείους του» να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό που τους ζητούσε ο υποτιθέμενος γιατρός.
Συγκεκριμένα ο δράστης που προσποιούταν τον γιατρό απαίτησε:
• από την 74χρονη το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ,
• από την μία 50χρονη το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ,
• από την δεύτερη 50χρονη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και
• από τον 40χρονο το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Τα ανωτέρω άτομα και στις τέσσερις περιπτώσεις, είτε μιλώντας με τα οικεία τους πρόσωπα, είτε από την συνομιλία που είχαν με τους δράστες, αντιλήφθηκαν την σε βάρος τους απόπειρα απάτης και αρνήθηκαν να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, καταγγέλλοντας τα περιστατικά άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να αξιοποιηθεί κάθε στοιχείο για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ σε βάρος των δύο τουλάχιστον δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κατά συρροή, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου