8.8.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Καλύτερη θέα στο άγαλμα της Ελευθερίας !


Κατεδάφιση οικίσκου ταξί, για την ανάδειξη του καλλιτεχνικού συνόλου 
Κατεδαφίσθηκε σήμερα, από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, ο παλιός οικίσκος των ταξί, στην πιάτσα επί της οδού Νέδοντος και προς νότον της γέφυρας που οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Για την εξυπηρέτηση των οδηγών ταξί, έχει τοποθετηθεί νοτιότερα ένας κλωβός περιπτέρου, ανακατασκευασμένος και συντηρημένος, ενώ όμοιος θα τοποθετείται σε κάθε πιάτσα ταξί ανά την πόλη.

   

Με την κατεδάφιση του οικίσκου των ταξί και τη μεταφορά προς νότον ενός περιπτέρου που βρισκόταν εκεί όπου τοποθετήθηκε το άγαλμα, ελευθερώθηκε ο χώρος για την ανάδειξη του γλυπτού που παριστά την Ελευθερία, το βάθρο του οποίου κοσμείται από ανάγλυφο όπου παρουσιάζεται η ευλογία προς τους αγωνιστές κατά την 23η Μαρτίου 1821.

 
Πάνω από το πολύ αξιόλογο αυτό μπρούντζινο ανάγλυφο, υπάρχει η εγχάρακτη επιγραφή «Καλαμάτα 23 Μαρτίου 1821», καθώς το γλυπτό αυτό είναι αφιερωμένο στην κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στην Καλαμάτα.

Το ορειχάλκινο αυτό άγαλμα αποτελεί δωρεά προς την πόλη της Καλαμάτας, τη γενέτειρά της, εκ μέρους της εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου, στη μνήμη του συζύγου της Arnim Rolshausen, Γερμανού Φιλέλληνα, ο οποίος αγάπησε πολύ τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

Ο δημιουργός του αγάλματος είναι ο γλύπτης Νίκος Ι. Γεωργίου.
Θα ακολουθήσει, πλέον, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για την ανάδειξη του καλλιτεχνικού συνόλου.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου