9.8.13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Νέα πρόταση για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

Θετικά αξιολογήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία  της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και υπογράφηκε χθές η σύμφωνη γνώμη   από τον Διοικητή συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα  της νέας πρότασης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας συνολικού προϋπολογισμού 1.764.000,00 Ευρώ για ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου.
Πρόκειται  για μία σημαντική και καινοτόμο πρόταση που συμπεριλαμβάνει όπως έχει ήδη αναφερθεί, πέρα των άλλων υποέργων και την εγκατάσταση συγκροτήματος παραγωγής Οξυγόνου Ιατρικής χρήσης (γεννήτριες οξυγόνου) στο χώρο του Νοσοκομείου Καλαματας που θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του σε Ιατρικό Οξυγόνο διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη παροχή του μέσω δίδυμου συστήματος παραγωγής και με επιπρόσθετες εφεδρείες όπου αυτές χρειάζονται και απαιτούνται.
Σκοπός αυτής της πρότασης είναι, η αποδέσμευση του Νοσοκομείου από την προμήθεια με φορτηγά υγρού Οξυγόνου Ιατρικής χρήσης για τις καθημερινές ανάγκες των νοσηλευομένων στους χώρους του, καθότι αυτό θα παράγεται στις εγκαταστάσεις του με ίδια μέσα και ταυτόχρονα η οικονομική ωφέλεια αυτού, καθότι η ετήσια δαπάνη για αγορά υγρού οξυγόνου ανέρχεται περίπου στα 305.000,00 Ευρώ, το δε κόστος εγκατάστασης υπολογίζεται περίπου στις 450,000.00 Ευρώ. Αξιοποιώντας την δυνατότητα ένταξης αυτής της πρότασης στο ΕΣΠΑ το Νοσοκομείο Καλαμάτας  απαλλάσσεται οριστικά από αυτό το οικονομικό βάρος.
Ταυτόχρονα η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού, μηχανογράφησης και αναβάθμιση υποδομών Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού.
Με αφορμή την χθεσινή θετική εξέλιξη ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Χθες υπογράφηκε η σύμφωνη γνώμη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για την νέα μας πρόταση  που προωθούμε για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας  συμπατριώτη μας κ. Παναγιώτη Κατσίβελα  για την μεγάλη και σημαντική βοήθεια και συμβολή τόσο στην επίλυση των καθημερινών μας προβλημάτων όσο και στην προώθηση νέων προτάσεων  και δράσεων του Νοσοκομείου μας.
Ο φάκελος προωθείται πια στο Υπουργείο Υγείας για την έκδοση της αντίστοιχης Υπουργικής Απόφασης  Σκοπιμότητας και έπειτα στην  Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την απαιτούμενη ένταξη.
Η νέα καινοτόμος  πρόταση είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει  σημαντικά και πολλαπλά οφέλη για το Νοσοκομείο μας.
Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  στρατευόμαστε για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου