31.8.13

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ-Εθνικιστικά... πανηγύρια από Χρυσαυγίτες «Ράμπο»

Πανελλαδικό διμέτωπο «αγώνα» κατά των... «κομμουνιστοσυμμοριτών» από τη μια αλλά και υπέρ της επιστροφής στα αρχαιοελληνικά ιδεώδη μέσω των εθνικιστικών κατασκηνώσεων από την άλλη, πραγματοποιεί η Χρυσή Αυγή.
Το νέο σχέδιο της νεοναζιστική οργάνωσης έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας καλά οργανωμένης γκροτέσκο παράστασης καθώς οι φωτογραφίες από τα κάμπινγκ που διοργανώνουν σε όλη τη χώρα οι Χρυσαυγίτες ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας.
Ημέρες σωματικής, πνευματικής και ψυχικής ευεξίας, χαρακτηρίζει η Οργάνωση τη συγκέντρωση μελών της σε αμμουδιές, δάση και βουνά με προγράμματα που περιλαμβάνουν αθλοπαιδιές και τα αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα του ακοντισμού, της δισκοβολίας, της οπλιτοδρομίας, της πάλης και της διελκυστίνδας. Στον Κίσσαμο Κρήτης, στον ποταμό Νέδα αλλά και στον Αλμωπαίο ποταμό οι χρυσαυγίτες είχαν την ευκαιρία να «συσφίξουν τις σχέσεις του και να ενισχύσουν τη συναγωνιστική συντροφικότητα», όπως γράφουν στο επίσημο site τους. Φυσικά δε λείπουν και οι βραδιές πολιτικού και ιδεολογικού περιεχομένου.
Εθνικιστικά... πανηγύρια από Χρυσαυγίτες «Ράμπο»
Εμπλεοι ενθουσιασμού για την αρχαία Ελλάδα, τα στελέχη της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να μιμηθούν τους Σπαρτιάτες πετώντας ακόντια και πέτρες, παλεύουν μεταξύ τους, κάνουν μποξ και επιδίδονται σε σειρά αθλοπαιδιών επιδεικνύοντας (ενίοτε αποτυχημένα) το μοντέλο του «ματσό» αγωνιστή, του νεοέλληνα «Ράμπο» που, όμως, θέλει να αναδείξει το κλέος των αρχαίων προγόνων μας. Οι περιγραφές των... ηρωικών δραστηριοτήτων τους πάντως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Αμέσως μετά το στήσιμο του καταυλισμού, συναγωνιστές της περιφρούρησης ανέλαβαν την κατασκευή ιστού για την μεγάλη Ελληνική Σημαία στο κέντρο της κατασκήνωσης.
Εθνικιστικά... πανηγύρια από Χρυσαυγίτες «Ράμπο»
Ολοκλήρωσαν το σχέδιο άψογα, σε λιγότερο από μισή ώρα απ' την εύρεση του ξερού κορμού. Με στρατιωτική πειθαρχία, κάθε ανατολή γινόταν έπαρση και κάθε δύση υποστολή της Σημαίας, ψάλλοντας σε παράταξη τον Εθνικό Υμνο και τον Υμνο του Κινήματος». Κι επίσης: «Σε αντίθεση τα πρότυπα που προβάλλουν η μαρξιστική αριστερά και η φιλελεύθερη δεξιά, που θέλουν τους νέους βουτηγμένους στα ναρκωτικά... η Χρυσή Αυγή θέλει νέους ενεργούς και γεμάτους ζωή».
Εθνικιστικά... πανηγύρια από Χρυσαυγίτες «Ράμπο»
Εκδηλώσεις μίσους
Και μπορεί οι χρυσαυγίτικες κατασκηνώσεις να προκαλούν γέλιο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις εκδηλώσεις μίσους και εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα. Την προηγούμενη Κυριακή η ακροδεξιά οργάνωση πήγε στο Γράμμο για να τιμήσει, όπως αναφέρει, «τη μνήμη των νεκρών ανδρών της Χωροφυλακής, οι οποίοι βασανίστηκαν, σφαγιάσθηκαν και κατακρεουργήθηκαν από τους κομμουνιστοσυμμορίτες την 1η Σεπτεμβρίου 1946».
Εθνικιστικά... πανηγύρια από Χρυσαυγίτες «Ράμπο»
Και συνεχίζουν την ανιστόρητη περιγραφή τους, ξεχνώντας φυσικά ποιοι ήταν οι θύτες και ποιοι τα θύματα κατά τη διάρκεια της Αντίστασης: «Οι πεσόντες της Χωροφυλακής στα Λιβάδια, οι πεσόντες στα πεδία των μαχών στο Βίτσι και το Γράμμο, οι κατακρεουργηθέντες νεκροί της Πηγάδας του Μελιγαλά...μαρτυρούν το μίσος των κομμουνιστοσυμμοριτών εναντίον του καθετί Ελληνικού». Βεβαίως, δεν ξεχνούν να τιμήσουν και τους αρχαίους ήρωες, καλώντας για τις 5 Σεπτεμβρίου τους πολίτες της Νίκαιας να πάρουν μέρος στην ομιλία για τις «Θερμοπύλες 480 π.χ.», αναβιώνοντας έτσι τις χουντικές εκδηλώσεις της περιόδου 1967-1974.
Εθνικιστικά... πανηγύρια από Χρυσαυγίτες «Ράμπο»
«Φωτιά» στα κόμματα λόγω Ηλ. Κασιδιάρη
Εθνικιστικά... πανηγύρια από Χρυσαυγίτες «Ράμπο»  «Φωτιά» στα κόμματα βάζει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για τη δημαρχία της Αθήνας. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, αλλά και τα κόμματα της Αριστεράς, καλούνται να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο εκλογικής έκρηξης της Χρυσής Αυγής στις δημοτικές εκλογές, οι οποίες κατά κύριο λόγο δίνουν τη δυνατότητα «ψήφου διαμαρτυρίας». Ο φόβος έγκειται στο γεγονός ότι η ακροδεξιά οργάνωση, συνεχίζοντας να παίζει το παιχνίδι του «αντισυστημικού» κόμματος, κερδίζει έδαφος στους απογοητευμένους από την κρίση αλλά και το μεταναστευτικό πρόβλημα, πολίτες.
Γι' αυτό τον λόγο τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και αναζητήσεις ισχυρών προσώπων που θα θέσουν υποψηφιότητα στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις και θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου