6.8.13

Πύθωνας που ξέφυγε από κατάστημα,έπνιξε δυο μικρά αγόρια στον ύπνο τους

Ένας πύθωνας διέφυγε από pet shop και σκότωσε δύο παιδιά ηλικίας 5 και 7 ετών στον ύπνο τους, τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, στο Κάμπελτον του ανατολικού Καναδά, ανακοίνωσε η βασιλική καναδική αστυνομία (RCMP). Τα δύο αγόρια κοιμόταν μαζί με ένα φίλο τους, σε δωμάτιο διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο, ακριβώς πάνω από το κατάστημα, που ειδικεύεται στο εμπόριο εξωτικών ζώων και ερπετών.

"Ήταν γύρω στις 6:30 τοπική ώρα (10:30 GMT) όταν η αστυνομία κλήθηκε να μεταβεί στο διαμέρισμα, όπου εντόπισε νεκρά τα δύο παιδιά" ανακοίνωσε η τοπική αρχή.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, ένα εξωτικό φίδι δραπέτευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και πέρασε μέσω του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα», ανέφερε η έκθεση της αστυνομίας. Σε αυτό το στάδιο της έρευνας, η αστυνομία «πιστεύει ότι τα δύο αγόρια στραγγαλίστηκαν από το φίδι». Εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει εάν τα σημάδια στραγγαλισμού στα δυο παιδιά, ήταν ορατά, ούτε διευκρίνισε το μέγεθος του ερπετού.

Πάντως ερευνητές και ειδικοί εμπειρογνώμονες ήταν πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και αναμένουν πρώτα τα αποτελέσματα της αυτοψίας «στα σώματα των δύο αγοριών» που θα γίνει την Τρίτη. Μεταξύ των ειδικών, επικρατεί σκεπτικισμός, καθώς το φαινόμενο ένα ερπετό να επιτεθεί σε δυο αγόρια στον ύπνο τους και να τα πνίξει, θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.

Ο Ντείβιντ Ροντρίγκεζ, διευθυντής του Μουσείου Ζώων στο Μόντρεαλ, εξέφρασε αμφιβολίες μιλώντας στο Ράδιο Καναδά. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αυτό το είδος του ατυχήματος θα ήταν μια μεμονωμένη, ιδιαίτερη και πολύ απίθανη περίπτωση». Ο εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι ο πύθωνας είναι ένα ερπετό που δαγκώνει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και στραγγαλίζει το θήραμά του, μόνο για να τραφεί.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή της μικρής πόλης των 7000 κατοίκων, φαίνεται ότι ενστερνίζεται την αστυνομική έρευνα, με τον αναπληρωτή δήμαρχο να δηλώνει ότι ο νόμος που επιτρέπει το εμπόριο τέτοιων ζώων είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου