17.8.13

ΠΥΛΟΣ-Ημέρα μνήμης και τιμής για τον ήρωα Βελισσάριο Καραβία

Σε κλίμα συγκίνησης μια ξεχωριστή ημέρα για την Πύλο και τη Μεσσηνία. 
Η ημέρα των αποκαλυπτηρίων της αναμνηστικής στήλης-αφιερώματος στον Βελισσάριο Καραβία. Ο ήρωας της περιοχής που στις 23 Φεβρουαρίου του 1980 έσωσε τις ζωές 29 ναυτικών από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE.
Παρουσία της οικογένειάς του, του Πρωθυπουργού που ο Βέλιος ήταν και προσωπικός του φίλος, της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, πλήθος φορέων και αρχών αλλά περισσότερων από 2.000 πολιτών έγινε η σεμνή τελετή προς μνήμη του Βέλιου, στην πρωτοβουλία που είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Πυλίων "Το Ναυαρίνο" με την συνδρομή του δήμου Πύλου - Νέστορος.
Συγκηνητικές οι αναφορές του Αντώνη Σαμαρά, που με ανθρώπινο τόνο περιέγραψε τις στιγμές που έζησε δίπλα στον Καραβία που έμεινε αυθεντικός και με την πράξη του, αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο για όλους και τον ευγνωμονεί για αυτό.
Αντίστοιχα φορτισμένο το κλίμα και στις αναφορές της κόρης του Βέλιου, Ειρήνης. Νωρίτερα ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Συλλόγου είχαν αναφερθεί στην όλη προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για την περιοχή και την σημερινή ξεχωριστή σημειολογική και ουσιαστική εκδήλωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου