28.8.13

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ;

Γράφει :Ο Αντώνης Αντωνόπουλος
                Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
                Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ

Η Ευθύνη όλων μας απέναντι στα παιδιά όλου του κόσμου, πόσο μάλλον στα δικά μας είναι τεράστια και σε πολλά επίπεδα. Έχουμε ευθύνη εμείς ως γονείς, έχουν οι δάσκαλοι, οι προπονητές, όσοι τέλος πάντων έρχονται σε επαφή και εν πολλοίς διαχειρίζονται τα παιδιά αυτά σε κάθε δραστηριότητα τους. Σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο η πλειοψηφία όσων γνωρίζουν και παρακολουθούν το σπόρ είμαι βέβαιος ότι δεν έχουν και την καλύτερη άποψη. Πέρα από αυτό στην ραχοκοκαλιά του ποδοσφαίρου μας ,δηλαδή σε επίπεδο ομάδων, Ακαδημιών, διαφόρων ηλικιών χρόνια τώρα συμβαίνουν πράγματα που οι περισσότεροι τα γνωρίζουν αλλά κανείς δεν τολμάει να μιλήσει. Καταστρέφουν παιδιά, ταλέντα, αρκετές φορές με την ανοχή και το ψώνιο και κάποιων γονιών. Αυτό που είναι αισχρό όμως είναι να καταστρέφουν παιδικές ψυχές, σε αυτό δεν υπάρχει συγχωροχάρτι. Και αυτό το κάνουν δυστυχώς κάποιοι που φόρεσαν ποδοσφαιρικές φανέλες, έκαναν όνομα ,έγιναν κάτι ,έκαναν λεφτά χάρις την μπάλα. Όνομα μπορεί να έκαναν, χαρακτήρα όμως δεν θα αποκτήσουν ποτέ.
Έκανα αυτή την εισαγωγή για να καταλάβουν(Γιατί ψάχνονται) ,αν τα καταφέρουν οι θιγόμενοι και να λυθούν οι…απορίες τους σχετικά με τα κίνητρα που έχω 28 χρόνια στη δημοσιογραφία και ασχολούμαι με αυτό το θέμα. Γιατί αυτοί έχουν παρέες και σχέσεις με άλλου τύπου τύπους στο χώρο.
Αξιότιμε κύριε Σάντος,
Το γράφω και το εννοώ αυτό για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ, άλλοι που έχουν και υποχρέωση δεν το πράττουν.
Θυμάμαι από το ρεπορτάζ τις επισημάνσεις σας σχετικά με τις εθνικές ομάδες των μικρών ηλικιών και το προσωπικό σας ενδιαφέρον που υποσχεθήκατε ότι θα δείχνατε. Γίνεται πράξη κάτι τέτοιο; Δεν το πιστεύω γιατί  αυτά που έχω στο ρεπορτάζ μου έρχονται σε αντίθεση με την ποιότητα σας και ως ανθρώπου και ως προπονητή.
Να γίνω σαφής λοιπόν,
Η Εθνική ομάδα παίδων θα πρέπει να  απαρτίζεται από παιδιά της εφηβείας 16-17 ετών. Από ποδοσφαιρικά ταλέντα υποτίθεται που είναι σε εξέλιξη, στο κατώφλι να πάρουν τις ευκαιρίες και να αγωνιστούν επαγγελματικά στις ομάδες τους. Παιδιά που από 4,5 χρόνων είναι στα γήπεδα, κοπιάζουν και δουλεύουν(Αρκετά από αυτά, αν όχι τα περισσότερα)
Στην δική μας εθνική Παίδων συναντά κανείς  και τις…συμπτώσεις; Ποιές είναι αυτές; Ο πατέρας φυσιοθεραπευτής της Εθνικής Ανδρών κ. Χρήστος Καρβουνίδης, και ο γιός όχι μόνο να είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα των παίδων ,αλλά να έχει και την παρέα του. Αν είναι τόσο μεγάλο αστέρι και το αδικώ το παιδί να του ζητήσω συγνώμη(Το ρεπορτάζ πάντως λέει αλλα). Τον Ιανουάριο του 2013 από 18εως 27 σε διεθνές τουρνουά  στη  Τουρκία (Σύμφωνα με το ρεπορτάζ)οι άλλοι συμπαίκτες του πήγαιναν για ύπνο από τις 9 και ο νεαρός είχε αϋπνίες  παρέα με το προπονητικό τιμ στη μια μετά τα μεσάνυχτα. Συμπτωματικά στην εθνική είναι και φίλος του που δεν έχει καμία συμμετοχή στη μεικτή Αθηνών. Επίσης στις συμπτώσεις καταχωρείται κύριε Σάντος ότι και ο γιός φίλου του προπονητή Μπάμπη Ζελενίτσα που συνεργαζόταν πριν πάει στη εθνική, και που δεν είναι βασικός στην ομάδα του είναι βασικός στην εθνική. Τον πατέρα του παίκτη τον ξέρει καλά ο φυσιοθεραπευτή σας κ. Χρήστος Καρβουνίδης που πέρυσι στη Δροσιά και φέτος καλοκαίρι στα Σούρμενα διοργανώνει camp με παίκτες διαφόρων ομάδων έναντι 600-700 ευρώ που πληρώνουν οι γονείς.
Μέχρι Εδω έχουμε αξιότιμε κύριε Σάντος να κάνουμε με τις…συμπτώσεις.!!!
Πάμε παρακάτω ,
Όταν τον περασμένο Ιανουάριο στη Τουρκία  στο τουρνουά Agean cup η εθνική Παίδων χάνει:
1)Από την Νορβηγία με 4-0
2)Από την Δανία 4-0
3)Από την Τουρκία 2-0

Εσείς ως προπονητής εκτιμώ ότι θα αναζητούσατε την επόμενη ημέρα τις απαραίτητες λύσεις για να μην διασύρεται η εθνική ομάδα της Ελλάδας διεθνώς.
Για αναζητείστε τις επιλογές της εθνικής παίδων που θα πάει τον άλλο μήνα στη Σερβία και πείτε μου πόσες ουσιαστικές διαφοροποιήσεις και επιλογές έχει; Ο Μπάμπης Ζελενίτσας, ο προπονητής έμεινε ικανοποιημένος από τις ήττες με 10 -0 που είδε στη πόλη η μία …αόρατη δύναμη τον έσπρωξε στις ίδιες περίπου επιλογές;
Και επιπλέον αξιότιμε κύριε Σάντος; Έκανα ερεύνα και διαπίστωσα ότι αγνοούνται επιδεικτικά και σκόπιμα αλλά παιδιά μεταξύ άλλων και δεινός γκολτζής.
Με την γνώση και την εμπειρία που έχετε, από την στιγμή που τον περασμένο Γενάρη η εθνική ομάδα παίδων διασύρθηκε με 10-0,θα δύναται την ευκαιρία σε  ένα 16χρονο παιδί με 147 συμμετοχές στη μικτή Αθηνών και 112 γκόλ,1ος σκόρερ της ομάδας του και σε όλα τα τουρνουά, που όμως έχει την μεγάλη ατυχία να παίζει στην ίδια ομάδα με τον  υιό Καρβουνίδη και τους φίλους του;
Αξιότιμε κύριε Σάντος όλα αυτά και αλλά πολλά ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής τα ξέρει γιατί του καταγγέλθηκαν, όπως τα ξέρει και ο συνεργάτης σας Τάκης Φύσας που όφειλε να σας ενημερώσει αντικειμενικά για το θέμα ,γιατί για αυτό πληρώνεται καλά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Υπάρχουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ και τεκμηριωμένες.
Προς το παρόν αξιότιμε κύριε Σάντος θα κλείσω εδώ με ένα ερώτημα.
Όλα αυτά που συμβαίνουν θέλω να πιστεύω ότι σε καμιά περίπτωση δεν σας εκφράζουν ούτε ως άνθρωπο ,ούτε ως προπονητή .Σας καλώ λοιπόν δημόσια να πάρετε θέση άμεσα.
Γιατί εκτός των άλλων και την ευθύνη έχετε και τις δεσμεύσεις των όσων υποσχεθήκατε όταν αναλάβατε την εθνική ομάδα των ανδρών.
ΥΓ: Επειδή κάποιοι είμαι βέβαιος ότι θα σας κρατήσουν στο…σκοτάδι, θα μεταφράσω στα Πορτογαλικά κάθε λεπτομέρεια της έρευνας(Έχουμε και μεγάλη συνέχεια πάντα μαρτυρίες)) και να είναι βέβαια τα φιλαράκια ότι δεν θα μπορέσουν να με εμποδίσουν να φτάσει η αλήθεια στα χέρια σας.
Πάντα με σεβασμό και εκτίμηση…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου