8.8.13

Independent: Δουλειά υπάρχει, οι Έλληνες βαριούνται!

Ο αρχισυντάκτης του Independent Κρις Μπλάκχερστ, ο οποίος σε άρθρο του με τίτλο Οι δουλειές στο Αιγαίο πάνε καλά ως συνήθως. 
Οι Έλληνες που είναι;, τονίζει ότι δουλειές στην Ελλάδα της υψηλής ανεργίας υπάρχουν αλλά οι Έλληνες δεν καταδέχονται και παίρνουν τις θέσεις τους οι ξένοι.

«Η νεαρή γκαρσόνα στο ξενοδοχείο μου ζήτησε συγγνώμη, ήταν Ουγγαρέζα και τα αγγλικά της δεν ήταν καλά. Φώναξε έναν συνάδελφό της, Πολωνό, για να καταλάβει ποιο κρασί ζητούσα. Στο μπαρ, άλλοι δύο Πολωνοί υπάλληλοι, ένας Ούγγρος και ένας Λετονός συμπλήρωναν την ομάδα. Για την διασκέδαση των παιδιών υπήρχαν επίσης κάποια άτομα από την Ιταλία, την Πολωνία, την Τσεχία και ένας πιτσιρικάς από την Βραζιλία. 

Μάλιστα, γυρίζοντας στο θέρετρο, όλοι φαίνεται να ήταν από οπουδήποτε αλλού πλην της Ελλάδας. Μόνο καθαρίστριες και κηπουροί ανήκουν αναμφίβολα στον ντόπιο πληθυσμό, ενώ οι υπόλοιποι κατάγονται από κάθε γωνιά της Γης, αλλά κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μπλάκχερστ, παραθέτοντας την εμπειρία του από τις διακοπές του στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση κάτι τέτοιο στην Ελλάδα με την ανεργία 26,9% και 57,5% στους νέους 15-24 ετών που ρώτησε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Οι απαντήσεις που πήρε; «Το προσωπικό δουλεύει τόσο πολλές ώρες που οι ντόπιοι δεν πρόκειται να πειστούν να δουλέψουν και σίγουρα όχι για αυτές τις αμοιβές» και «είναι καλύτερα τα επιδόματα από την εργασία, ενώ οι ντόπιοι χρειάζονται μόνιμες και όχι εποχικές εργασίες»!

Και αφού μας «τσακίζει» όσον αφορά τις δουλειές, στη συνέχεια καταπιάνεται με τη φοροδιαφυγή: «Υπάρχει ωστόσο μία σταθερά, σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις μου στην Ελλάδα. Οι φόροι, ή καλύτερα η απουσία της επιβολής τους. Στο διπλανό λιμάνι υπήρχαν πάντα τα λαμπερά γιωτ με τις ελληνικής σημαίες. Οι ιδιοκτήτες τους φαίνονται τόσο περιποιημένοι και επιτυχημένοι όσο ποτέ. Και συνηθίζουν να πληρώνουν με μετρητά αντί κάρτας, κάτι που γίνεται δεκτό με ένα χαμογελαστό νεύμα».

Το, δε, κλείσιμο του άρθρου του είναι αιχμηρότατο: «Αυτό που αντελήφθην εγώ είναι ένα Έθνος που ελίσσεται, παριστάνοντας ότι εκτελεί οδηγίες, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί ως συνήθως. Αυτό δεν μπορεί να αποδώσει κάτι καλό. Αν και δεν με εμπόδισε να κάνω εξαιρετικές διακοπές»…

star.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου