14.9.13

ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ -10 ευρώ το στρέμμα ο μέσος φόρος στα εκτός σχεδίου ακίνητα

Αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές και για τα αστικά ακίνητα
Mε στόχο την είσπραξη 945 εκατ. ευρώ το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί στη φορολόγηση των εκτός σχεδίου ακινήτων. Το ποσό που θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες εξαρτάται από τη χρήση, τη θέση και την αξία του περιουσιακού στοιχείου.
Σε μέσο στρεμματικό φόρο 10 ευρώ για τα εκτός σχεδίου ακίνητα καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2014.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», τα ποσά θα είναι κλιμακωτά και θα ξεκινούν από 2 ευρώ το στρέμμα.
 Για τις καλλιεργούμενες αγροτικές εκτάσεις ο μέσος φόρος θα είναι 4 έως 6 ευρώ ενώ για τα “φιλέτα” παραθαλάσσιων περιοχών θα φτάνει τα 30 – 40 ευρώ το στρέμμα.
Παράλληλα το υπουργείο έχει προχωρήσει σε αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές για τα αστικά ακίνητα.
Ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την εφαρμογή μιας κλίμακας με 33 συντελεστές, οι οποίοι θα ξεκινούν από 2 ευρώ το τετραγωνικό, το τελευταίο σενάριο προβλέπει λιγότερα κλιμάκια 25 έως 30. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο περιορισμός των κλιμακίων σημαίνει αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Τα αγροτεμάχια θα φορολογούνται ανάλογα με το πού βρίσκονται και το εμβαδόν. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση το στρέμμα και θα είναι μικρότερος για τις εκτάσεις που εκμεταλλεύονται οι αγρότες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου