27.9.13

Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το Ακρόπολις για το 2014

Εκτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014 θα βρίσκεται το Ράλι Ακρόπολις, καθώς δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο καλαντάρι που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). 
Η συνεδρίαση του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ντουμπρόβνικ επισφράγισε τον αποκλεισμό του ελληνικού αγώνα από το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, με βασική αιτία τις ασταθείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ράλι Ακρόπολις μένει εκτός του αγωνιστικού προγράμματος του WRC, καθώς το 1974 δεν διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 έμεινε εκτός θεσμού, καθώς η FIA εκείνη την περίοδο «δοκίμαζε» την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο πρωτάθλημα. Η οργανωτική επιτροπή, η οποία προσπάθησε να πείσει τη διεθνή ομοσπονδία για τις δυνατότητές της να διοργανώσει και το 2014 τον ιστορικό αγώνα (που μάλιστα θα συμπλήρωνε του χρόνου 60 χρόνια ζωής), δεσμεύεται στη σχετική ανακοίνωσή της να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το Ράλι Ακρόπολις να επανέλθει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κενή θέση του Ακρόπολις θα καταλάβει το Ράλι της Πολωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου