13.9.13

Επίσκεψη σε οινοποιεία του Αλευρά

O Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας επισκέφθηκε σήμερα οινοποιεία της περιοχής της Καλαμάτας και της Πυλίας και αντάλλαξαν απόψεις με τους παραγωγούς των περιοχών για κοινή δράση χάραξης ενιαίας πολιτικής για το μέλλον και τις προοπτικές του αμπελοοινικού τομέα.
Ο κ. Αλευράς άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί των περιοχών και τόνισε ότι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας το θέμα του γεωργικού τομέα είναι πρώτιστης σημασίας.
Τόνισε δε ότι «στόχος μας είναι τα εξαιρετικά κρασιά που παράγουμε στη Μεσσηνία και η κορινθιακή σταφίδα να αποκτήσουν ταυτότητα και επωνυμία, ώστε  αυτό να είναι το κριτήριο επιλογής για τον καταναλωτή και όχι η τιμή του προϊόντος .
Υπήρξε προβληματισμός από τους παραγωγούς για τις επικρατούσες τιμές  και παράλληλα αναφέρθηκε ότι  η φετινή παραγωγή είναι άριστης ποιότητας ,αλλά μειωμένη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο στάδιο της καρπόδεσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου