6.9.13

Οι διεκδικητές του δήμου Δυτικής Μάνης..

Τα αυτοδιοικητικά πράγματα του συγκεκριμένου δήμου είναι πιο απλά, πιο ξεκάθαρα σε σχέση με τους άλλους δήμους της Μεσσηνίας αφού οι αριστεροί αυτοδιοικητικοί σχηματισμοί που θα μπορούσαν να αλλάξουν το τοπίο, εδώ δεν έχουν παράδοση. 
Στην ουσία θα έχουμε μια σκληρή μάχη ανάμεσα στον νυν δήμαρχο  Δημήτρη Γεννημάρα, στον Γιάννη Μαραμπέα και στον Παναγιώτη Μπασάκο πρώην δήμαρχο Αβίας κάτι που έγινε και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον στο δήμο είναι ότι κάποιοι «Πασοκογενείς» που την προηγούμενη φορά στήριξαν τον Γεννημάρα επειδή δεν επιθυμούσαν τον Παναγιώτη Μπασάκο που προερχόταν από το χώρο τους τώρα έχουν απομακρυνθεί από κοντά του. 
Επίσης, γίνονται προσπάθειες από κάποιους να οδηγηθούν ενωμένοι οι συνδυασμοί που οι επικεφαλής τους έχουν κοινή πολιτικοϊδεολογική αφετηρία με την απόσυρση του Γιάννη Μαραμπέα κάτι όμως που δεν φαίνεται προς το παρόν να βρίσκει απήχηση. Ο Γιάννης Μαραμπέας κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Έτσι το αυτοδιοικητικό κλίμα  διαμορφώνεται ως εξής:
Ο Δημήτρης Γεννημάρας, σημερινός δήμαρχος, θα θέσει και πάλι υποψηφιότητα και ο μεγάλος του στόχος είναι να είναι πρώτος την πρώτη Κυριακή. Να θυμίσουμε ότι στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση την πρώτη Κυριακή ήταν δεύτερος με ποσοστό 28,5%, αφού έλαβε 1734 ψήφους. Την νίκη κέρδισε τη δεύτερη Κυριακή με ποσοστό 52,16% λαμβάνοντας 2628 ψήφους. Πιστεύει ότι αυτή τη φορά θα δώσει τη μάχη με καλύτερους όρους.
Ο Γιάννης Μαραμπέας που κρατά κλειστά τα χαρτιά του την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στον πρώτο γύρο έλαβε 2387 ψήφους (39,23%) αλλά στο δεύτερο γύρο δεν μπόρεσε να αποκτήσει δυναμική αφού έλαβε μόλις 23 ψήφους παραπάνω από αυτούς που είχε πάρει στον πρώτο γύρο. Αυτός είναι πιθανόν και ο λόγος που αποφεύγει να κάνει δηλώσεις για τη στάση που θα κρατήσει στις επερχόμενες εκλογές.
O Παναγιώτης Μπασάκος έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος, αφού είχε διατελέσει και δήμαρχος Αβίας,  αυτή την περίοδο εργάζεται συστηματικά προκειμένου να διεκδικήσει το δήμο με αξιώσεις. Έχει κλείσει «πληγές» του παρελθόντος και έχει κάνει νέα ανοίγματα. Βέβαια όλα αυτά θα κριθούν στην πράξη.
Το ΚΚΕ θα στηρίξει για το δήμο, μάλλον, τον καθηγητή Κώστα Λαμπρινέα που και την προηγούμενη φορά είχε κατέβει επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» και είχε λάβει 280 ψήφους. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις ο συνδυασμός αυτός να αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις του.
Το μεγάλο ερωτηματικό και σε αυτό τον δήμο είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού δε διαθέτει στην περιοχή ικανά στελέχη να διεκδικήσουν το δήμο. Στο παρελθόν που ήταν μικρό κόμμα και είχε την πολυτέλεια να μην κατεβάσει ούτε συνδυασμό, τώρα, όμως τα πράγματα άλλαξαν και μη συγκρότηση ισχυρού συνδυασμού θα δείξει αδυναμία και θα στείλει αρνητικό μήνυμα.
“Spartakos”

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου