7.9.13

"Φρούριο" σήμερα η Θεσσαλονίκη

Όλα τα αστυνομικά μέτρα         

Παρότι για δεύτερη φορά η παρουσία του πρωθυπουργού θα είναι ολιγόωρη και τα εγκαίνια θα γίνουν το πρωί του Σαββάτου, η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι ανάλογη των προηγούμενων χρόνων, όταν διαδηλώσεις και εγκαίνια πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα. Τα μέτρα θα επικεντρωθούν πάλι στην πλατεία ΧΑΝΘ, γύρω από τη ΔΕΘ και το «Βελλίδειο».

Σύμφωνα με την αστυνομία ο αριθμός των αστυνομικών που επιστρατεύονται από όλη την Ελλάδα μόνον για τα μέτρα της ΔΕΘ θα φτάσει και φέτος τους 4.500. Οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα ενισχύοντας την τοπική δύναμη. Οι ειδικές δυνάμεις ενισχύονται και από διμοιρίες που έφτασαν από τις αστυνομικές διευθύνσεις όλης της Βόρειας και της Κεντρικής Ελλάδας. Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη αστυνομεύουν ήδη αυτές τις ημέρες ομάδες δικυκλιστών αστυνομικών από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (ΔΙΑΣ, Δέλτα, Ζήτα), καθώς και αστυνομικοί της Τροχαίας και από άλλες διευθύνσεις.

Εκτός του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. το ελικόπτερο της αστυνομίας θα επιτηρεί από αέρος τις διαδηλώσεις, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, όπως τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί, το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των μέτρων αναμένεται να τοποθετηθούν οδοφράγματα μπροστά από το «Βελλίδειο» και ενδεχομένως να αποκλειστεί και η λεωφόρος Στρατού, παρότι τα εγκαίνια θα γίνουν πρωί. 

Seleo.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου