21.9.13

Ήμουν σε άμυνα υποστήριξε ο Ρουπακιάς

Για περίπου τρεις ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της 6ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο Γ. Ρουπακιάς που έχει ομολογήσει την πράξη του σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται ότι επικαλέστηκε πως βρισκόταν σε άμυνα.

Ο 45χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Πειραιά,στις 9 το πρωί υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Περιμετρικά των δικαστηρίων υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ ο 45χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και οδηγήθηκε στον ανακριτή. Στην αρχική του κατάθεση φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα ενώ παραδέχθηκε την πράξη του.

Η ΕΛ.ΑΣ. "αποκωδικοποιεί" το κινητό τηλέφωνο του 45χρονου Γιώργου Ρουπακιά προκειμένου να διαπιστωθεί από ποιον δέχθηκε το τηλεφώνημα που του έδωσε τη «διαταγή» να πάει στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 και να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Όπως αναφέρει όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.

Την ίδια ώρα ο 45χρονος που ήταν στο σπίτι του δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν τηλεφωνικά σε αυτή την κινητοποίηση είναι και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, θέλουν να δουν με αυτό τον τρόπο, αν έχουν ανάμειξη άτομα από υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος, πέραν της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, ώστε να ασκηθούν διώξεις για ηθική αυτουργία σε όλους όσοι συγκάλεσαν το «προσκλητήριο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου