10.10.13

Άναψαν τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας

Γης μαδιάμ έγινε το βράδυ της Τετάρτης, για μια ακόμη φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με εκατέρωθεν καταγγελίες, αποχωρήσεις και υψηλότατους τόνους κατά τη συζήτηση της πρότασης του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Κατσικόπουλου Αντώνη Χαροκόπου για την επαναπρόσληψη των πρώην συμβασιούχων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των οποίων η σύμβαση, όπως είναι γνωστό, έχει λήξει.

Στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν καταγγελίες της προέδρου του Δ.Σ. του Κοινωνικού Οργανισμού, Τασίας Παπαντωνοπούλου, κατά του κ. Χαροκόπου, που είχε διοικήσει κατά το παρελθόν τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, η κυρία Παπαντωνοπούλου ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν παράνομες αναθέσεις και παράνομες μισθώσεις ακινήτων επί ημερών του κ. Χαροκόπου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εκμανεί, να μιλήσει για λασπολόγους και συκοφάντες και να προκληθεί αναταραχή στην αίθουσα.

Βαριές κουβέντες αντήλλαξαν και οι κ.κ. Κατσικόπουλος και Δημαράς. Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν ούτε στη συνέχεια, οπότε διεξήχθη ψηφοφορία επί της πρότασης του κ. Χαροκόπου, για επαναπρόσληψη.

Σύσσωμη η παράταξη της δημοτικής Αρχής απείχε από την εν λόγω ψηφοφορία, καθώς εξέφρασε τη θέση ότι αυτό που προτείνεται από τη μείζονα μειοψηφία, διά του κ. Χαροκόπου αντιβαίνει του νόμου ενώ δεν υπάρχουν ούτε οι απαιτούμενες πιστώσεις.

Ωστόσο, η πρόταση της μειοψηφίας έλαβε την πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας κατά την ψηφοφορία 21 θετικές ψήφους, έναντι 16 αποχών και δύο «όχι».

Αμέσως μετά, η παράταξη Κατσικόπουλου αποχώρησε από τη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστήρικτες, όπως ειπώθηκε, καταγγελίες της κυρίας Παπαντωνοπούλου σε βάρος του κ. Χαροκόπου.

Πάντως, τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, φαίνεται ότι θα έχουν και δικαστική συνέχεια (μηνύσεις κ.λπ.), όπως έλεγαν στελέχη της παράταξης Κατσικόπουλου απόψε.

thebest.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου