12.10.13

Πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στον πανικό του από τον σεισμό!

Πως αντέδρασαν οι κρητικοί στην ισχυρή σεισμική δόνηση -
Ευτυχώς ψύχραιμα αντέδρασαν στην πλειοψηφία τους οι κρητικοί στα 6,4 Ρίχτερ που ταρακούνησαν όλο το νησί, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα. Ο σεισμός χτύπησε την ώρα της σιέστας για πολλούς, και δεν εήταν λίγοι εκείνοι που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και βγήκαν στους δρόμους...

Αν εξαιρέσουμε έναν ηλικιωμένο, που πάνω στον πανικό του, πήδηξε από τον πρώτο όροφο του σπιτιού του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά, δεν σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από τις υπηρεσίες δεν σημειώθηκαν ατυχήματα, τραυματισμοί ή σοβαρές υλικές ζημιές από το σεισμό.

Ωστόσο επροέκυψαν προβλήματα με εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Η μισή οροφή ενός ερειπωμένου σπιτιού στην οδό Σειραδάκη στην Αμπεριά, κατέρρευσε με το σεισμό.

Κατολισθήσεις έγιναν στο Φαράγγι στο Θέρισσο, όπου μάλιστα ένα λεωφορείο "εγκλωβίστηκε,", χωρίς όμως ζημιές, όπως και στο Βλήτος Παλαιόχωρας.

Επίσης έσπασαν τζαμαρίες στην παλιά πόλη των Χανίων, και μάρμαρα από μπαλκόνια παλαιών κτισμάτων.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα. 

cretalive.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου