31.10.13

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Η Κατανάλωση πετρελαίου στο.. μισό

Με την συμπλήρωση του 5μήνου από την λειτουργία του έργου της ηλιοθερμίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας πολύ θετικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν οσ’ αφορά την εξοικονόμηση των πόρων από την αγορά πετρελαίου.
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία από το Λογιστήριο του Νοσηλευτικού Ιδρύματος για το χρονικό διάστημα πέρυσι  από τον 6ο/2012 έως και τον 10ο/2012 για την προμήθεια πετρελαίου δαπανήθηκε το ποσό των 130.000 € ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα φέτος  χρειάστηκαν μόνο 55.000 € δηλαδή μια μείωση της τάξεως  του 58%.
Σε αυτά τα ανωτέρω αισιόδοξα μηνύματα αναμένεται εφεξής να προστεθεί και ένα επιπλέον ποσοστό εξοικονόμησης που θα προκύψει με την λειτουργία των νέων λέβητων και ατμογεννητριών όπου η τοποθέτησή τους ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες.
Σημειώνεται επίσης ότι εντός των ημερών υπογράφονται οι συμβάσεις και για τα υπόλοιπα υποέργα που αφορούν την προμήθεια και αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.
 Ειδικότερα πρόκειται για τα:
1.    Αερόψυκτα ψυκτικά συγκροτήματα  400 KW προϋπολογισμού 400.000€

2.    Κλιματιστικές μονάδες πλήρων (Ψυχρού-Θερμού στοιχείου) προϋπολογισμού 380.000€
3.    Ρυθμιστής στροφών (Inverter) ισχύος 18,5 KW προϋπολογισμού 15.000€

Με αφορμή τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
«Οι κόποι μας πιάνουν τελικά τόπο. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να νοικοκυρέψουμε το «σπίτι μας»,  για να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο μας. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μέρα. ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου