26.10.13

Υπόθεση Μπεν: Βίντεο - Ντοκουμέντο κινητοποίησε την ΕΛΑΣ


Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Μπεν: Βίντεο - ντοκουμέντο κινητοποίησε την ΕΛΑΣ

Μνήμες από την εξαφάνιση του Μπεν Νίντχαμ, που χάθηκε, ενώ έκανε διακοπές στην Κω με την οικογένειά του, ξύπνησε η υπόθεση της τετράχρονης «Μαρίας» που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα

Η οικογένειά του θεωρεί ότι ο γιος τους, που χάθηκε σε ηλικία δύο ετών στην Κω, κρατείται από αθίγγανους μετά τις αποκαλύψεις για τη μικρή Μαρία, η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "δημοκρατική", ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Παναγιώτης Αβρίθης, παρέλαβε από εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή ένα βίντεο το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε τον Απρίλιο του 2013 σε εκκλησία της Λεμεσού, στο οποίο απεικονίζονται τέσσερις αθίγγανοι, μεταξύ αυτών ένας ηλιοκαμένος καστανόξανθος έφηβος, με καταγάλανα μάτια ηλικίας από 20 έως 25 ετών.

Η πηγή ανέφερε στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, ότι το συγκεκριμένο αγόρι διαμένει στη Λεμεσό σε χώρο που έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι και έφτασε από την Ελλάδα μερικά χρόνια πριν προκειμένου να αποφύγει την έκτιση θητείας στον στρατό στη χώρα μας!

Ο κ. Αβρίθης πρόκειται να ενημερώσει σήμερα την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κ. Αλεξάνδρα Μουσούρα, παραδίδοντάς της όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του και θα ζητήσει, σε συνεργασία με την Interpol, να κινηθεί η διαδικασία ερευνών στην Κύπρο, σε καταυλισμούς αθιγγάνων, προκειμένου να εντοπιστεί και να ελεγχθεί με την μέθοδο του DNA το συγκεκριμένο άτομο, τα χαρακτηριστικά του οποίου, όπως πιθανολογούν όσοι τον είδαν και τον μαγνητοσκόπησαν, δεν απέχουν πολύ από εκείνα που έδωσε στο φώς της δημοσιότητας η Σκότλαντ Γιάρντ.

Όπως απεκάλυψε χθες η "δημοκρατική", το θέμα απασχολεί ήδη την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, αφού από το έτος 2005 ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω κ. Ανδρέας Καραφλός, στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε είχε παραγγείλει τη διενέργεια ερευνών σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λάρισα και στη Βέροια!!

Από την έρευνα, που παραμένει άγνωστο γιατί κατευθύνθηκε προς τα εκεί, δεν είχαν προκύψει πάντως ενδείξεις ότι ο μικρός Μπεν είχε απαχθεί από τσιγγάνους.

Ο κ. Καραφλός, που υπηρετεί πλέον ως Αντεισαγγελέας Εφετών στην Αθήνα φέρεται μάλιστα να έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη των συγκεκριμένων στοιχείων.

Δεν θα πρέπει πάντως να προκαλεί εντύπωση το εντονότατο ενδιαφέρον των βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, που με δημοσιεύματά τους ενημερώνουν τη βρετανική κοινή γνώμη για την υπόθεση με τη «Μαρία», ενώ δεν λείπουν και οι συσχετισμοί με την περίπτωση του Μπεν Νίντχαμ, που εξαφανίστηκε στην Κω όταν απήχθη το 1991 σε ηλικία 21 μηνών, ενώ παραθέριζε στο σπίτι των παππούδων του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», η οποία αφηγείται το περιστατικό με τη μικρή «Μαρία», της οποίας η ταυτότητα και ο τόπος γέννησης παραμένουν άγνωστα, η αδερφή του εξαφανισθέντος Μπεν δήλωσε ότι η ιστορία την κάνει να ελπίζει ότι μια μέρα θα βρει ίσως τον αδερφό της.

Μάλιστα, η αδερφή του Μπεν κάνει αναφορά στην απροθυμία της ελληνικής αστυνομίας να ψάξει τους καταυλισμούς των Ρομά για τον αδερφό της.

Στο μεταξύ, στη σελίδα, στο Facebook, που έχει δημιουργηθεί με στόχο την ανεύρεση του Μπεν, αναρτήθηκε η ακόλουθη φράση: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική ιστορία σε σχέση με την απαγωγή του Μπεν καθώς μάρτυρας είχε ισχυριστεί ότι τον είχε δει πριν από πολλά χρόνια στο ίδιο μέρος όπου βρέθηκε το κορίτσι. Η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε ποτέ αλλά ελπίζουμε ότι τώρα θα βρεθεί μια άκρη».

Το θρίλερ του μικρού Aγλου που χάθηκε στην Ελλάδα απασχόλησε έντονα τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπεν Νίντχαμ ήταν 1,5 χρόνων όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο, στην αγροτική περιοχή «Ηρακλής».

Ο παππούς και η γιαγιά του σκέφτονταν μάλιστα να μείνουν μόνιμα στο νησί. Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν, με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αλλά το παιδί δεν βρέθηκε.
Πολλά ακούστηκαν τότε σε βάρος μελών της οικογένειας του μικρού και κυρίως για τον πατέρα του, που είχε απασχολήσει την αγγλική δικαιοσύνη.

Η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του, δεν έπαψαν να αναζητούν το άτυχο αγοράκι και ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη.
Ξένοι επιχειρηματίες προσφέρουν το ποσό των 640.000 ευρώ σαν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει την αλήθεια για τον μικρό Μπεν.

Η Σκότλαντ Γιάρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφικού υλικού της οικογένειας, παρέδωσε και νέα εικόνα του Μπεν στην ηλικία των 21 χρόνων.

Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα η 41χρονη μητέρα του Μπεν Νίντχαμ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» ότι οι ελληνικές αρχές πάντα υποστήριζαν ότι «οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά», και τονίζει ότι «τώρα ξέρουμε ότι το κάνουν. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πως αυτές οι νέες πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον Μπεν».

Η μητέρα του Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια, κάνει έκκληση για βοήθεια. «Παρακαλώ, βοηθήστε να βρω το γιο μου τώρα. Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μας δίνει λίγη σημασία. Ο Μπεν είναι πλέον 24 ετών. Έχουν περάσει 22 χρόνια», αναφέρει η ίδια.

Στη συνέντευξή της επεσήμανε ότι «πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της βρετανικής και της ελληνικής αστυνομίας».

Το 1996, η εξαφάνιση του μικρού Μπεν είχε έρθει ξανά στην επιφάνεια όταν οι παππούδες του, Κριστίν και Έντι, είχαν επισκεφθεί τον Μπέντζιο στις φυλακές της Λάρισας όπου εκρατείτο, καθώς εκείνος υποστήριζε ότι ο Μπεν τελούσε υπό τη φροντίδα της οικογένειας Κερίμι, μιας γνωστής οικογένειας τσιγγάνων στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε επισκεφτεί την οικογένεια Κερίμι γιατί ο γιος του Ράμπο ζούσε μαζί τους, οπότε και παρατήρησε ένα αγοράκι στον καταυλισμό το οποίο έμοιαζε πολύ με τον Μπεν, ενώ επίσης σημείωσε ότι ο αρχηγός της οικογένειάς του είχε πει πως «τον πήρε από την Κω».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου