1.11.13

Τ.Αποστολόπουλος: Δεν έπρεπε να εκχωρηθεί το δικαίωμα της χωροθέτησης

Μιλώντας για τα σκουπίδια ο πρώην Γενικός Γραμματέας Τάσος Αποστολόπουλος στο Super tv είπε: 
«Σωστά αντιδρούν οι κάτοικοι της Οιχαλίας για το εργοστάσιο στερεών αποβλήτων. 
Κανείς δεν τους ενημέρωσε για την επιλογή αυτή. 
Δεν μπορούν να καταλάβουν και με το δίκιο τους, πως κατασκευάζονται δυο εργοστάσια σε απόσταση 30 χιλιομέτρων. 
Δεν μπορούν να καταλάβουν πως η Περιφέρεια εκχώρηση το δικαίωμα της χωροθέτησης σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία χωροθέτησε και με βάση τα δικά της συμφέροντα, επιλέγοντας την Οιχαλία». 
Κατά τον Αποστολόπουλο, το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων πρέπει να λυθεί και παρά τα προβλήματα που έχει ο διαγωνισμός της Περιφέρειας πρέπει να προχωρήσει  με την προϋπόθεση να υπάρξει εναλλακτική λύση για την περίπτωση της Καλλιρρόης. 
Στην ερώτηση αν υπάρχουν παντού αντιδράσεις τι γίνεται; Απάντησε ότι δεν υπάρχουν παντού αντιδράσεις όπως δεν υπήρξαν και στην περίπτωση της Παλιόχουνης και της Σκάλας. 
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν μπορούσε η περιφέρεια να χωροθετήσει η ίδια, απάντησε καταφατικά λέγοντας: «Ναι, αν υπήρχε βούληση. 
Δέστε τι έγινε στη Δυτική Μακεδονία που το πρόβλημα των στερεών αποβλήτων λύθηκε οριστικά. Αλλά και στην Αχαΐα δεν χωροθετήσαμε στη θέση «Φλόκα» ή στην Αιτωλοακαρνανία στη θέση «Στράτος». 
Ας αφήσουν κάποιοι τα αστεία δεν ζούμε στην Αλβανία του Χότζα που τους έλεγε ότι έξω από την Αλβανία οι πάντες πεινάνε ενώ αυτοί περνούν καλά. Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και όλοι γνωρίζουν…».
Β.Μ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου