20.11.13

Τατούλης και Μπένος σε κοινές πορείες….

Πάει καιρός τώρα που η «πιάτσα» βοούσε ότι Τατούλης και Μπένος τα έχουν βρει και οδεύουν σε κοινές πορείες, αλλά κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν έδινε σημασία. Ήταν βλέπετε η περίπτωση του Μαλαπάνη και η σφαγή του από Αντιπεριφερειάρχη και αδυνατούσαν να πάρουν στα σοβαρά τέτοια σενάρια. Τόσα πολλά είχαν ειπωθεί που οι πάντες θεωρούσαν ότι δε γίνεται να τα πάρουν πίσω.

 Τρία  γεγονότα, όμως, ήταν αρκετά για να φέρουν τα πάνω κάτω και να βρει πιθανόν ο Τατούλης τον άνθρωπό του στη Μεσσηνία.

Το πρώτο γεγονός ήταν η στάση του Περιφερειακού Συμβούλου Κώστα Τσαπόγα άνθρωπο απόλυτης εμπιστοσύνης του Σταύρου Μπένου.  Όταν «καρατομήθηκε» οδηγούμενος σε παραίτηση ο Χρήστος Μαλαπάνης ο Κώστας Τσαπόγας είχε «βγάλει τις μπιστόλες» και για μήνες πυροβολούσε τον Τατούλη και το επιτελείο του. Ύστερα, έπεσαν οι τόνοι και η σύμπλευση ήταν ορατή.

Το δεύτερο γεγονός έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες όταν ο Σταύρος Μπένος επισκέφτηκε στην Τρίπολη τον Πέτρο Τατούλη. Ο Σταύρος Μπένος  τότε δήλωσε: «με τον κ. Τατούλη έχουμε κοινό όραμα για την Πελοπόννησο και τον πολιτισμό της».  Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν θα στηρίξει τον Τατούλη και πάλι για Περιφερειάρχη απάντησε: «…τα πράγματα που είναι αυτονόητα δεν πρέπει να μετατρέπονται σε δηλώσεις».

Το τρίτο γεγονός και το  νεότερο ήταν η πλήρη ταύτιση Μπένου με Τατούλη για τη διεκδίκηση από πόλεις της Πελοποννήσου (Καλαμάτα-Τρίπολη-Ναύπλιο) της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Ο Σταύρος Μπένος προκειμένου να είναι αρεστός και στις τρεις πόλεις πρότεινε να συνενωθούν οι δυνάμεις και η πρόταση διεκδίκησης να έχει περιφερειακό πελοποννησιακό χαρακτήρα. Στην ουσία πρότεινε να έχουμε πολιτιστική περιφέρεια. Άλλο και τούτο. Και ξαφνικά να και ο Περιφερειάρχης στην κοινή πορεία με το Σταύρο Μπένο: «είναι πολύ σωστό αυτό που είπε ο κ. Μπένος» δήλωσε περιχαρής.

Ο γάμος έγινε και η κοινή πορεία Τατούλη-Μπένου για πολλούς είναι δεδομένη πλέον…

Άραγε τι άποψη να έχει ο Μαλαπάνης για όλα αυτά;
Β.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου