20.11.13

Νοσοκομείο Καλαμάτας: ……και αυτοί προχωρούν απερίσπαστοι στο έργο τους!!!

Yπεγράφησαν σήμερα Τετάρτη 20/11/2013 οι συμβάσεις για δύο (2) σημαντικά και μεγάλα έργα που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

 Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση:

1.    Δύο (2) αερόψυκτων ψυκτικών συγκροτημάτων ισχύος 400 KW και τριών (3) ρυθμιστών στροφών (inverter) ισχύος 18,5  KW συνολικού προϋπολογισμού 411.579,11€ και
2.    Δεκαπέντε (15) κλιματιστικών μονάδων ψύξης, θέρμανσης, ατμού συνολικού προϋπολογισμού 376.994,93€
Η υλοποίηση των ανωτέρω έργων  κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική μιας και θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας.

Ειδικότερα θα επιτευχθεί σύμφωνα με τις μηχανολογικές μελέτες μια μείωση των θερινών τιμολογίων της ΔΕΗ (που είναι και τα πλέον υψηλά) κατά περίπου 25% όπως επίσης μια μείωση εξόδων συντήρησης και βλαβών αφού για μια δεκαετία τουλάχιστον θα υπάρχουν σύγχρονα και νέα μηχανήματα αντί πεπαλαιωμένων που παρουσίαζαν βλάβες και πολλά έξοδα επισκευών κάθε χρόνο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της ουσιαστικής αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ηλεκτρομηχανολογικού  εξοπλισμού του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα τα και τα δύο έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί το αργότερο τέλη Ιανουαρίου 2014.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου