27.11.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- Σύγκληση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π)

Σύγκληση του ΣΟΠΠ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά με θέματα:  
1. Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2013.
2.Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2013-2014.
Συμμετείχαν οι θεσμοθετημένες εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας, Δασαρχείο, Λιμεναρχείο), εκπρόσωποι Υπηρεσιών και Φορέων, Δήμοι, Εθελοντές.
Έγινε απολογισμός αντιπυρικής  περιόδου 2013, και ενημέρωση από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την εξέλιξη κήρυξης περιοχών του Δήμου Καλαμάτας και Μεσσήνης ως πλημμυρόπληκτες. Συζητήθηκε η ολοκλήρωση των διαδικασιών για αποζημιώσεις των πληγέντων και τέλος συζητήθηκαν οι δράσεις και τα μέτρα για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού. Επίσης επισημάνθηκαν οι επικινδυνότητες στο Νομό και ήδη η  Π.Ε.Μ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων αποχιονισμού και κατολισθήσεων της Ε.Ο Καλαμάτας - Σπάρτης και της 7ης Επαρχιακής Οδού Μεσσήνης-Επικούριου Απόλλωνα, καθώς  και οι διαδικασίες προμήθειας άλατος και αναλύθηκαν οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των εμπλεκομένων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων, εκτός από τα μέτρα της πρόληψης που είναι σημαντικά, απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και έχει αποδειχθεί ότι με κατάλληλο συντονισμό και ετοιμότητα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου