21.11.13

Σύλληψη Ειδικού Φρουρού για ληστεία

Ένας 30χρονος Ειδικός Φρουρός ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και άλλα τρία άτομα (ένας 30χρονος Έλληνας και δύο Πακιστανοί, 19 και 21 ετών) συνελήφθησαν για ληστεία σε βάρος τεσσάρων Πακιστανών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, της παραβίασης του οικιακού ασύλου, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της νομοθεσίας για τα όπλα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες εισήλθαν χθες παράνομα σε σπίτι στο Αιγάλεω, όπου διέμεναν τέσσερις Πακιστανοί στους οποίους ο Ειδικός Φρουρός και ο 30χρονος δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί.
Αφού τους ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν από την κατοχή τους 2.000 ευρώ, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα αεροπορικό εισιτήριο με προορισμό το Πακιστάν και κούτες με τσιγάρα.
Όπως έδειξε η έρευνα, ο Ειδικός Φρουρός μαζί με τους δύο πακιστανούς συνεργούς του και ένα ακόμα άτομο, στις 18 Οκτωβρίου είχαν εισέλθει σε σπίτι Πακιστανού στο Περιστέρι και με την ίδια μεθοδολογία έκλεψαν 700 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα δελτίο αιτήσαντος πολιτικό άσυλο.
Εκ των συλληφθέντων, ο 19χρονος Πακιστανός είχε συλληφθεί και πάλι στις 12 Φεβρουαρίου  μαζί με κατώτερο αξιωματικό της αστυνομίας και ένα ακόμα άτομο, για υπόθεση αφαίρεσης χρημάτων από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας αλλοδαπών και εκβίασης τους με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Ειδικός Φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου