1.11.13

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ ! Ο κατάλογος των επίορκων λειτουργών δεν έχει τέλος !

Πληρωνόταν κανονικά και ας έλειπε πέντε χρόνια από την δουλειά του!

«Βασίλειο» ατιμωρησίας το Δημόσιο. 
 Κορυφαίο παράδειγμα, η περίπτωση υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στη Μακεδονία. 
Επί πέντε ολόκληρα χρόνια έλειπε από την εργασία του, αλλά πληρωνόταν κανονικότατα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος πατάει τον όρκο του, ιδίως όταν πρόκειται για «υπηρέτες του λαού». Σίγουρα, όμως, η περίπτωση του επίορκου υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στη Βόρειο Ελλάδα, ξεχωρίζει. Ο άνθρωπος είχε πάρει άδεια από τη … σημαία, από το 2006 έως το 2011, χωρίς να χάσει ούτε ένα μισθό!

Όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega CHANNEL, o… αθεόφοβος υπάλληλος του ΕΚΑΒ στη Μακεδονία, απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του από την 1η Δεκεμβρίου 2006 έως τις 9 Νοεμβρίου 2011 (59 μήνες…!!!), διάστημα κατά το οποίο αμειβόταν κανονικά από την υπηρεσία του.

Και να ήταν μόνον αυτό ; 
  Ο συγκεκριμένος δημόσιος υπάλληλος, τα πέντε χρόνια που την είχε κοπανήσει, απασχολείτο στην καφετερία της αδελφής του, βγάζοντας και δεύτερο μισθό.

Παρ’ αυτά, τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης και το καθεστώς ασυδοσίας, δεν μπορούν να αποδώσουν ούτε καν δικαιοσύνη, πράττοντας τα αυτονόητα.

Δηλαδή, ο αποδεδειγμένα επίορκος υπάλληλος να αποπεμφθεί από την Υπηρεσία, να επιστρέψει τα χρήματα και να αντιμετωπίσει κυρώσεις για τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε.

Αντ’ αυτών, το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης αποδοχών για μόλις τρεις μήνες, επιβεβαιώνοντας, εμμέσως, τις υποψίες ότι κάποιοι κάνουν συστηματικά, τα «στραβά μάτια…».

Τις υπόνοιες για συγκάλυψη της διαφθοράς και της διασπάθισης δημοσίου χρήματος ενισχύει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ΕΚΑΒ, έλειπε χωρίς να έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του ή να προσκομίσει κάποιο δικαιολογητικό.

Μπροστά στην παραπάνω περίπτωση, οι παρακάτω αποκαλύψεις επίορκων και κοπανατζήδων φαντάζουν, σίγουρα, λιγότερο εξωφρενικές :

*  Γιατρός του ΕΣΥ, που υπηρετούσε σε Κέντρο Υγείας, συνταγογραφούσε κατά παράβαση, φάρμακα σε δεκάδες ασθενείς τα οποία δεν χρειάζονταν και είχαν εντοπίσει οι επιθεωρητές του ΟΓΑ.

*  Υπάλληλος της διεύθυνσης Μεταφορών στην Περιφέρεια της Κρήτης, άφηνε να εξετάζονται οδηγοί στη θέση των υποψηφίων οδηγών.

*  Τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ  που ευθύνονται για τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας, συνέχισαν κανονικά την εργασία τους.

*  Γιατρός του ΕΣΥ (διευθυντής κλινικής στη Βόρειο Ελλάδα), παράλληλα με τη δουλειά του στο νοσοκομείο, απασχολούνταν παράλληλα και σε κέντρο πρόληψης ναρκωτικών.

Και ο κατάλογος των επίορκων λειτουργών δεν έχει τέλος. 

Και δεν θα έχει, όσο το «μαχαίρι» δεν αγγίζει καν το κόκαλο…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου