21.12.13

Πιάστηκαν στα χέρια για τα ...250 ευρώ που βρήκαν στον δρόμο !!!

Μοναδικές σκηνές που παρέπεμπαν σε …κλαυσίγελο , έζησαν δεκάδες  διερχόμενοι από την διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Γούναρη στην Πάτρα την περασμένη Δευτέρα, όταν αντίκρισαν   δύο άντρες  η οποίοι ήταν στην …πόρτα της τρίτης ηλικίας,  να έχουν πιαστεί στα χέρια.
Για να τους χωρίσουν χρειάστηκε η επέμβαση των περαστικών και πολύ πιο νέων από αυτούς  σε ηλικία, καθώς   οι μπουνιές και οι κλωτσιές έπεφταν βροχή.
Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και αφού χρειάστηκε να περάσει ώρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, όλα άρχισαν όταν οι δυο άντρες που βάδιζαν παρέα,  είδαν στο πεζοδρόμιο – λίγα μέτρα απ ό την είσοδο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας – πεταμένα 250 ευρω.
Ο ένας από αυτούς κινήθηκε πιο γρήγορα  και τα έβαλε στην τσέπη του.
Εκεί άρχισαν τα δύσκολα με τον δεύτερο να απαιτεί το μοίρασμα του ποσού καθώς υποστήριξε πως μαζί  είδαν τα λεφτά και μάλιστα  αυτός ήταν ο  πρώτος  που τα εντόπισε και απλά ο άλλος  ήταν πιο γρήγορος και  τα πήρε.
Η απαίτηση για μοίρασμα των χρημάτων στη μέση έφερε την ένταση, η οποία άρχισε με ανταλλαγή φιλοφρονήσεων και κοσμητικών «επιθέτων» ,για να καταλήξει σε άγριο ξύλο μεταξύ των δυο – μέχρι πριν από λίγη ώρα – φίλων.
Οι πρωταγωνιστές ,  είναι συνταξιούχοι ηλικίας 75 χρόνων και μέχρι να τους χωρίσουν τα ευρώ  ήταν καθημερινά μαζί , αφού σύχναζαν στο ίδιο καφενείο και έκαναν και περιπάτους μαζί.
Η κρίση έλεγαν πολλοί από όσους παρακολούθησαν το επεισόδιο χαλάει και φιλίες. Προφανώς μετά το επεισόδιο οι δύο άνδρες… δεν θα ξαναμιλήσουν! ‘Η θα κάνουν καιρό να μιλήσουν. Προφανώς και οι δύο θα είχαν ανάγκη τα χρήματα και έφθασαν στο σημείο να θυμηθούν τα νιάτα τους, να «βράσει» το αίμα τους και να «αρπαχτούν»!
 
Οι μειώσεις συντάξεων έχουν αλλάξει την ζωή τους
Από το 2010 μέχρι σήμερα παρατηρείται μείωση στις συντάξεις της τάξης 10 – 15% (στις λεγόμενες χαμηλές) ενώ αν υπολογίσουμε και την κατάργηση των δώρων, το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο. Με βάση τα στοιχεία αυτά αλλά και την αύξηση των εξόδων για τους συνταξιούχους, η ζωή των περισσοτέρων έχει γίνει… ανυπόφορη!
 dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου